kajak-kenu

2021.06.04. 22:58

Hajdu és Kiss is a fináléban

A lengyelországi kajak-kenu Európa-bajnokság pénteki versenynapján a DKSE két versenyzője, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is rajthoz állt.

Beke Zsombor

Kiss Balázs 1000 méteren vasárnap döntőzik

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Dunaújvárosi KSE versenyzője, Hajdu Jonatán Fekete Ádám oldalán kenu kettesek között 1000 és 500 méteren is érdekelt volt. A páros az egy kilométeres távon a középfutamban első lett, így bejutott a vasárnapi fináléba. A duóra délután az 500 méteres döntő várt, ahol nagy csatában – az első hat hajót 1.1 másodperc választotta el – végül a negyedik helyen értek célba. Szintén 500 és 1000 méteren indult a DKSE kenusa, Kiss Balázs, aki előbbi számban csak a „B” döntőbe jutott, a hosszabb távon viszont ott lesz a vasárnapi „A” fináléban.

Kiss Balázs 1000 méteren vasárnap döntőzik
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Magyar szempontból négy érmet hozott a péntek. A kajakosok nevéhez fűződik a nap két aranyérme, Kopasz Bálint (K1 1000 m), valamint a Csipes Tamara Medveczky Erika alkotta páros (K2 1000 m) jóvoltából. A dobogó második fokára állhatott fel a magyar kajak férfi négyes (Noé Bálint, Gál Péter, Dombvári Bence, Kulifai Tamás) 1000 méteren, valamint Balla Virág kenu 500 méteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában