foci EB

2021.06.23. 09:00

Győzni kell ma este! – Sorsdöntő meccset játszik Münchenben a válogatott

Szerda este a továbbjutásért játszik a részben hazai rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. A képlet egyszerű: le kell győzni Németországot Münchenben.

Németh Krisztián

Fiola Attila ismét a védelem egyik oszlopa lehet, aki gólveszélyes is

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A világbajnok Franciaország ellen szerzett pont önmagában is rendkívül értékes, hát még ha hozzávesszük azt is, hogy Fiola Attila gólja azt is lehetővé tette, hogy az F csoport utolsó körében versenyben legyen a nyolcaddöntőbe jutásért Marco Rossi együttese. Az eufória elsöprő, a portugáloktól elszenvedett aránytalan vereség után világraszóló bravúrral szolgált a címeres mezes együttes.

– Az első meccs után mindenki el volt keseredve és bosszús volt, mivel az utolsó pillanatban engedtük ki az egy pontot a kezeink közül. Az, hogy innen fel tudtunk állni, remek csapategységre vall – hangsúlyozta a világ egyik legboldogabb embere, Fiola Attila. – Önbizalommal léphetünk pályára Münchenben. Nem mi vagyunk az esélyesek, a világ egyik legjobb csapata a német válogatott, de mindent el fogunk követni, hogy meglepetést okozzunk. Az itthoni hangulat, a stadion, a hatvanezer szurkoló hatalmas segítséget jelentett nekünk, de talán meglesz bennünk az a plusz, amivel jó eredményt tudunk kint is elérni.

Fiola Attila ismét a védelem egyik oszlopa lehet, aki gólveszélyes is
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a hiba ezúttal sem fog beleférni a játékunkba.

– Jól játszottunk Portugália ellen, aztán továbbfejlődtünk a franciák ellen, de még tovább kell javulnunk, hogy jó eredményt érhessünk el a németek ellen. Sokszor mondtam már, hogy a foci egy egyszerű játék. A tény, hogy az ellenfélnél van a labda, azt is jelenti, hogy hamarosan hozzád fog kerülni, de általában aki többet birtokolja a labdát, annak vannak jobb technikai képességei. Tisztában kell lennünk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel is, valamint az egész mérkőzés alatt koncentrálnunk kell Münchenben. A fizikumunkkal nem volt probléma az elmúlt találkozókon. A csapatom az egy az egy elleni párharcokba is teljes erőbedobással beleáll. Néha elveszítjük a párharcokat, de a küzdelembe mindig belemegyünk.

A németek, úgy tűnik, fokozatosan lendülnek játékba, a franciáktól egy öngóllal kaptak ki, míg a portugálokat 4-2-re verték.

– Szeretnénk bizonyítani, magunk, a családjaink és a szurkolók miatt is. Tudtuk a torna előtt is, illetve láthattuk az utolsó mérkőzéseken is, hogy milyen büszkék a szurkolók a teljesítményünkre, és arra, amilyen elánnal szállunk szembe az ellenfelekkel. Ugyanezt a hozzáállást szeretném látni holnap is. Az eredmény pedig rengeteg tényezőtől függ, amelyek között ott van a szerencse is.

Gulácsi Péter, a mieink kapuvédője számára még különlegesebb lesz a müncheni mérkőzés, hiszen évek óta a Bundesligában véd – nem is akárhogy.

Gulácsi Péterre is nagy szükség lesz a kapuban
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

– Nem annyira játékosokra kell készülnünk, hanem csapatként kell felkészülnünk a németekből, tisztában kell lennünk az erősségeikkel és gyengéikkel. Próbáltuk kielemezni a németek játékát, reméljük, olyan hatékonyak leszünk, mint 85 percig a portugálok és 95 percig a franciák ellen. Csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk, jól kell védekeznünk, le kell zárni a területeket, kompakt- nak kell lennünk. Ha ez sikerül, akkor egy hasonló mérkőzés is összejöhet, mint a franciák ellen, reméljük, egy kicsit jobb végeredmény- nyel – zárta mondandóját Gulácsi Péter.

A sorsdöntő találkozó 21 órakor kezdődik, a csoport másik összecsapásán a Puskás Arénában Portugália Franciaországgal mérkőzik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában