Frissen Fejérből

2021.06.15. 13:00

Domináltak a Fejér megyei erősemberek Kalocsán

Június 12-én rendezték meg a CESA®Crossover Páros OB-t a településen.

Elekes Gergő

Mounier Stephane (b) és Zsámbok Zsolt küzdelme

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A versenyzők 7 párt alkotva álltak a rajtvonalhoz 13 órakor az Érsekkertben, hogy 5 versenyszámban mérjék össze erejüket. Elsőként egy 7,5 tonnás kamion várt a párokra, melyek egyik tagjának testére rögzített hámmal, míg a másiknak kötéllel kellett elhúznia 20 méteren időre a monstrumot. A Fejér megyei dominancia már itt érződött, a fehérvári Mounier Stephane és a sárosdi Mészáros Dávid párosa ugyanis fej-fej mellett haladt a fehérvári Vass István-Kovács Ferenc duójával és ez a folytatásban is sokáig így volt.

Vass István a kofferokkal
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A második megmérettetés során egy 48 kg-os, 4,5 m hosszú pózna és a 12,5 kg-os láncos súly hajítása követte. A harmadik feladatban az első csapattag 2×125 kg-os koffert cipelt 10 méteren, és amint a célba ért, társa a 320 kg-os lengővel indult azonnal vissza. Negyedikként a bothúzás várt rájuk, a versenyt pedig a körből kitolás zárta, ahol egy 6 méteres sugarú körből igyekeztek kitolni egymást az erősemberek egy 3 m hosszú gerenda segítségével.

Mounier Stephane (b) és Zsámbok Zsolt küzdelme
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén bebizonyosodott, hogy Fejér megye az élen jár az erősember sportban. Első helyen Mounier Stephane-Mészáros Dávid csapata végzett 47 ponttal. Őket Vass István-Kovács Ferenc-duója követte 33 ponttal, míg a harmadik helyet a Juhász Csaba-Zsámbok Zsolt párosnak sikerült behúznia 27,5 ponttal.

A csapatkép
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Pihenni pedig nincs sok idő, most hétvégén dupla megmérettetés várja a sportembereket. Szombaton Badacsonytomajban rendezik meg a Prémium Liga 3. állomását, melyet vasárnap a CESA® Kamionhúzó Liga harmadik állomása követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában