foci

2021.06.03. 17:57

Ciprus ellen tesztel válogatottunk

Mindössze tizenegyet kell már csak aludnia a magyar labdarúgó válogatottnak a 2021-es labdarúgó Eb csoportkörének nyitányáig. Legjobbjaink azonban előtte Ciprus válogatottjával játszanak tesztmérkőzést pénteken 20 órakor a Szusza Ferenc Stadionban.

Káldor András

Marco Rossi mutatja az irányt, Kleinheisler László figyeli mesterét az ausztriai edzőtáborban

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Nincs mese, elkezdődött a felkészülés utolsó szakasza válogatottunknak az éles június 15-i bevetés előtt. Kedden délután Marco Rossi szövetségi kapitány napvilágra hozta annak az általa kijelölt huszonhat játékosnak a nevét, akik egészen biztosan ott lehetnek az Európa-bajnokságon. A saalfeldeni edzőtábor és a kerethirdetést követően még két összecsapás vár a csapatra az első, június 15-i Portugália elleni Eb-csoportmérkőzésig. Pénteken este előbb Ciprus, majd a jövő kedden – pontosan egy héttel az Eb-rajtot megelőzően Írország lesz az ellenfelünk, és ez a találkozó egyben a főpróbát is fogja majd jelenteni.

Marco Rossi számára problémát jelent ugyan, hogy kisebb sérülés miatt nem számíthat a májusban a Philadelphia Unionhoz szerződő hatszoros válogatott Gazdag Dánielre, valamint az angol másodosztályú Bristol City középpályására. Mindemellett a kapitány talán legfontosabb feladata lesz a két hiányzó pótlása mellett, hogy megtalálja a keretszűkítésnél kieső, és nem teljesen egészséges Szoboszlai Dominik, és a szervező középpályás posztján szintén hosszabb időre kidőlt Kalmár Zsolt helyetteseit. A szakember annyit árult el a válogatott keddi sajtótájékoztatóján, hogy rotálni fogja majd a játékosait, hogy azok ne legyenek fáradtak az Eb-n. Ez azt is jelenti, hogy jó eséllyel a 26 fős keretben lévő három újonc is – Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Schön Szabolcs (FC Dallas), és Hahn János (Paksi FC) is szóhoz juthat majd.

Marco Rossi mutatja az irányt, Kleinheisler László figyeli mesterét az ausztriai edzőtáborban
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

- Egy felkészülési időszakra fontos, hogy az ember olyan ellenfeleket válasszon, amelyek nem is túl erősek és nem is túlságosan gyengék. Ciprus legutóbbi eredményei beszédesek, az írekről pedig tudjuk, csak hajszálon múlt, hogy nem jutottak ki az Eb-re, így tehát két olyan csapattal találkozunk majd, amelyek jól fel tudnak minket készíteni az egy héttel későbbi első Eb-meccsünkre – fogalmazott az Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján Marco Rossi.

Ciprus válogatottját nem lehet, és nem is szabad lebecsülni, mivel márciusban döntetlent ért el a szintén Eb-résztvevő Szlovákia ellen, a világbajnoki-döntős horvát válogatottól pedig mindössze egy góllal kapott ki, míg Szlovéniát 1-0-ra legyőzte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában