kézilabda-szakosztály

2021.06.30. 18:52

Bővül a sportpaletta Lajoskomáromban

A helyi nagy múltú sportegyesület bővíti szakosztályai számát, és a labdarúgókon kívül megkezdik működésüket a kézilabdások is.

Szücs Zsuzska

Csóri Norbert (kékben) a lajoskomáromi kézilabda-szakosztály vezetőjeként edzéseket is tart a gyerekeknek

Fotó: Szücs Zsuzska / Fejér Megyei Hírlap

A Lajoskomáromi Győzelem TSZ SE korábban számtalan szakosztállyal büszkélkedhetett, mint például sakk vagy asztalitenisz. A labdarúgás azonban az egyetlen, ami az 1900-as évek elejétől napjainkig is működik. A sportegyesület felnőttcsapatai a megyei első, illetve a megyei harmadosztályban szerepelnek. Az utánpótlás-nevelés jelenleg hat korosztályban zajlik, U7-től U19-ig, a legidősebbek számára pedig az öregfiúk csapat biztosít sportolási lehetőséget. A labdarúgó-szakosztálynak összesen 159 igazolt játékos a tagja. Idén tavasszal a kézilabda is felkerült Lajoskomárom sporttérképére.

– A Lajoskomáromi Győzelem TSZ SE kézilabda-szakosztályának megalapítása körülbelül féléves előkészítést követően idén május 12-én realizálódott, majd 15-én felvételünket kértük a Fejér Megyei Kézilabda Szövetségen keresztül a Magyar Kézilabda Szövetség szervezetei közé – nyilatkozta Csóri Norbert, aki edzői és technikai vezetői feladatokat lát el a szakosztályon belül.

Cél, hogy a Lajoskomáromban és a környéki településeken, a Magyar Kézilabda Szövetség céljaival összhangban népszerűsítse a sportolást, ezen belül pedig természetesen a kézilabdát a fiatalok körében. A tervek szerint első körben U9, illetve U10 korosztállyal kezdődik az utánpótlás-nevelés, ez a felnövekvő generációkkal bővül majd.

Csóri Norbert (kékben) a lajoskomáromi kézilabda-szakosztály vezetőjeként edzéseket is tart a gyerekeknek
Fotó: Szücs Zsuzska / Fejér Megyei Hírlap

– A földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően a település közelében működő NB I-es klubokkal – Siófok, Dunaújváros, Székesfehérvár – jó kapcsolatok kiépítésére törekszünk, illetve igyekszünk felmenő rendszert kialakítani, annak érdekében, hogy a tőlünk kikerülő utánpótláskorú gyermekek további fejlődése biztosítható legyen – mesélte Csóri Norbert a hosszú távú célokról.

Terveik között szerepel továbbá az ifjabb korosztály számára a szivacskézilabda alapjainak oktatása és versenyzési lehetőség biztosítása. A szakosztályon belül kialakult egy felnőttcsapat is, amely már megkezdte a felkészülést a Lajoskomáromi Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola területén lévő kültéri rekortán pályán. A csapat célja, hogy indulni tudjon a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében lebonyolított bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában