női kézilabda

2021.06.14. 20:59

Az utolsó tréning előtt

A 2020-21-es idényt a 10. helyen zárták az Alba női kézilabdázói. Három játékos érkezését már bejelentették.

Horog László

Józsa Krisztián jövőre már másodedzőként tevékenykedik

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt napokban kiderült, három fiatal tehetség a Verseci úton folytatja, valamint Józsa Krisztián vezetőedző a folytatásban is az első csapat stábjában marad, de nem első számú dirigensként, hanem másodedzőként. A fiatal tréner szeptember végén vette át az együttest, és vezette a 10. pozícióba.

A későbbiekben a rövidesen kinevezendő új vezetőedző segítője lesz, valamint utánpótlás-igazgatóként is tevékenykedik majd, sőt még egy korosztályt is kap. Az utánpótlás eddigi dirigense, egyben az ifik trénere, Kerékgyártó Zsolt a folytatásban a Győri ETO utánpótlás-akadémiáján dolgozik. A fehérvári felnőtt együttes hétfőn szűk körben búcsúztatta a szezont, megtartották az évzárót, kedden utoljára gyakorolnak, majd a nyári szünet következik. A keret tagjai július 19-én kezdik a felkészülést az új szezonra.

A gárdához a nyár derekán csatlakozik a 23 esztendős Hudák Emma, valamint a 20 esztendős Domokos Dalma a Mosonmagyaróvár együttesétől, továbbá Takó Viktória a szezonban újoncként komoly diadalokat elérő, az idény végén a legmagasabb osztálytól mégis búcsúzó balatonboglári utánpótlás-nevelő műhelyből.

Józsa Krisztián jövőre már másodedzőként tevékenykedik
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Tehetséges játékosokat igazolunk, Hudák átlövőként meghatározó volt támadásban és védekezésben, a nemrég zárult szezonban főleg védekezésben volt kulcsszereplő a mosoniaknál, a jobbszélső Domokos is rendkívül tehetséges, első élvonalbeli idényében rendkívül stabil teljesítményt nyújtott a nyugati határszélen. A balszélsőként bevethető Takó fontos láncszeme volt a balatoniaknak, úgy gondolom, mindhárom játékos erősítést jelent – mondja Józsa Krisztián, majd kitér a saját pályafutására is. – Komoly lehetőséget kaptam a klubtól, hogy bemutatkozhattam vezetőedzőként, amiért hálás vagyok. Úgy gondolom, a feladatot megoldottuk a lányokkal, jó tanulóév volt, sok tapasztalatot szereztem, jobb edző lettem. Úgy gondolom, az elmúlt egy évben szerzett ismereteket a későbbiekben az utánpótlásban hasznosítom, tudom, mik azok a dolgok, amikben feltétlenül fejlődnöm kell. Mindent meg fogok tenni, hogy előrelépjek, még többet ki tudjak hozni a csapatomból. Természetesen szeretnék még vezetőedzőként dolgozni a legmagasabb osztályban, nemcsak beugróként, hanem hosszabb távon is.

Az újak közül Hudák Emma nem titkolja, örömmel írta alá szerződését a koronázóvárosba.

– Tavaly év végén kezdtük meg a tárgyalásokat az Albával. Sok fiatal szerepel itt, kiegészülve rutinos játékosokkal, meggyőződésem, hogy jó döntést hoztam.

Domokos Dalma a Ferencvárosnál kezdett el kézilabdázni, 2016-ban Érden folytatta, 2018-ban igazolt Mosonmagyaróvárra, 62 NB I.-es mérkőzésen 29 gólt szerzett.

– A több játéklehetőség reményében írtam alá, úgy gondolom, itt minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődhessek, mindent bele adok majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában