foci

2021.06.23. 21:24

Aston Villa, Lazio, Puskás Akadémia

A Premier ­League-t és a Serie A-t is megjárt csatárt igazolt a Puskás Akadémia. Libor Kozák a Lazióval kétszer is olaszkupa-győzelmet ünnepelhetett.

Németh Krisztián

Libor Kozák és Tóth Balázs klub igazgató

Fotó: pfla.hu

A 32 éves középcsatár, Libor Kozák 2013-ban éppen a mieink ellen góllal debütált a cseh nemzeti tizenegyben. A Puskás-stadionban történt nyitányt csak egy további fellépés követte címeres mezben. Ám a center pályája így is figyelemre méltó.

A PAFC harmadik nyári igazolásának karrierje tizenöt évvel ezelőtt hazája második vonalában indult. Ekkoriban egy mesterhármassal is észrevétette magát, majd próbajátékra ment Angliába, a Portsmouthba, de a Premier League-szereplés még váratott magára, helyette négy év Serie A – illetve egy év talján másod­osztály – következett.

Libor Kozák és Tóth Balázs klub igazgató
Fotó: pfla.hu

A Lazióban Libor 58 meccsen tízszer, a Premier League-­ben 18 találkozón négyszer volt eredményes, a Lazio játékosaként az Európa-ligában 19 összecsapáson 11-szer talált be – utóbbi sorozat 2012–2013-as kiírásában gólkirály lett! Ezt követően pakolt le érte hat és fél millió eurót az Aston Villa, amelyben csak epizódszerepet játszott. Azóta a Slovan Liberecben – Hornyák Zsolt keze alatt – és a Sparta Prahában szerepelt, a Fortuna Ligában 50 mérkőzésen 22 gól és 6 gólpassz fűződik a cseh legény nevéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában