kosárlabda

2021.06.04. 23:29

A legjobb négy között

A Ludovika Arénában rendezett férfi U20-as kosárlabda-bajnokság nyolcasdöntőjének második napján két mérkőzést is játszott az Alba Fehérvár csapata. Az NKA Pécs korosztályos együttesét megverték, az Egis Körmendtől azonban kikaptak Pethő Ákos tanítványai.

Horog László

Takács Martin

Fotó: FMH-archív

Péntek délelőtt 11 órától a Pécs U20-as csapatával találkoztak a fehérvári fiatalok. Már a mérkőzés elején magához ragadta a vezetést az Alba, és ezt már nem is engedték ki a kezükből a Fejér megyeiek. A fehérvári védelem az első 30 percben jól zárt, hiszen ez idő alatt mindegyik negyedben tíz pont alatt tartotta ellenfelét, végül Pethő Ákos tanítványai 65-42-re nyertek, a csapat legjobbja a 13 pontig jutó Lukács Norbert volt.

Takács Martin
Fotó: FMH-archív

A délutáni, Egis Körmend elleni találkozót is jól kezdte az Alba, félidőben öt pont volt a fehérváriak előnye. A harmadik negyedben azonban a Körmend átvette a vezetést, a felek 47-43-al fordultak rá a záró játékrészre. Az Albának azonban már nem volt visszaút, a vasi alakulat 6951-re győzött. A kék-fehérek legeredményesebb játékosa a 13 pontot jegyző Takács Martin volt. A nyolcas finálé szombaton az elődöntőkkel folytatódik. A legjobb négy között a fehérváriak DEAC Kosárlabda Akadémiával játszanak, míg a másik ágon a Körmend a Sopronnal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában