ÖKÖLVÍVÁS

2021.06.06. 21:00

A Kőbánya Kupán bizonyítottak az újvárosiak

A Dunai Ökölvívó Sportegyesület fiatal tehetségei a közelmúltban a Kőbánya Kupán vettek részt. Négyen képviselték a DÖSE színeit a viadalon.

Agárdy Csaba

Sulák András a tanítványaival a Kőbánya Kupa után

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A koronavírus-járvány miatti szigorítások enyhítése után az ökölvívók is ringbe léphettek. A Kőbánya Kupán közel száznegyven utánpótláskorú bokszoló húzott kesztyűt a budapesti eseményen.

– Az U12-es korosztályban az 56 kilogrammos Mák Tamás bemutatómérkőzést vívott, kimondottan ügyes volt. Jövőre serdülő lesz, ha továbbra is szorgalmasan edz, berobbanhat a serdülő korosztály mezőnyébe – kezdte értékelését a Kőbánya Kupával kapcsolatban Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője.

Sulák András a tanítványaival a Kőbánya Kupa után
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Majd így folytatta: – Horváth Izabella a serdülők között 46 kilogrammban indult, ez volt az első meccse, biztatóan mozgott, ellenfelét kiszámolták. Jóni Rikárdó a serdülők 40 kilogrammos súlycsoportjában pontozásos győzelmet aratott, de nem bokszolt olyan jól, mint ahogy szokott. Nagy tehetség, ha továbbra is felfelé ível a pályafutása, akkor szép sikereket érhet el. Tóth Tamás a juniorok között a 46 kilogrammos súlycsoportban mérette meg magát, remekül bokszolt, a második menetben véget vetett a bíró a mérkőzésének döntő fölénye miatt.

Sulák Andrástól megtudtuk még, hogy Sóos Roland, Molnár Zsombor és Árva Csanád technikaiminimum-vizsgát tett, ennek eredményeképp most már ők is részt vehetnek hivatalos versenyeken.

Arra a kérdésünkre, hogy a felkészülésüket a koronavírus-járvány harmadik hulláma mennyire befolyásolta, a DÖSE első embere így válaszolt: – Nem voltak olyan gondjaink, mint az első, illetve a második hullám alatt, rendesen tudtunk készülni. Problémát okozott azonban, hogy a versenyeket korlátozottan rendezték meg, a diák­olimpiát például háromszor is elhalasztották. Idegenben, más kluboknál tudtunk kesztyűzni, azt hiszem, jól sikerült átvészelnünk az elmúlt időszakot.

Sulák András elmondta továbbá, hogy a jelek szerint június 17 és 20 között Egerben végre megrendezik a diákolimpiát. Úgy tervezik, három sportolójukkal vesznek részt ezen a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában