Rögbi

2021.05.25. 13:20

Újfent dobogós lett a Fehérvár Rugby Club csapata

Véget ért az olimpiai női rögbi Magyar Bajnokság. A Fehérvár Rugby Club csapata ismét dobogóra állhatott, a bronzérmet szerezte meg az Esztergomban megrendezett utolsó fordulót követő eredményhirdetésen.

Káldor András

Az utolsó meccsen lefutotta ellenfeleit az FRC-s Völgyi Virág

Fotó: A klub

A tornarendszerű bajnokságában a versenyrendszer és a terhelés is igazodik az olimpián két nap alatt lezajló megmérettetéshez. Egy nap maximum négy mérkőzést játszhat egy csapat. A mérkőzésen. a játékidő 2 x 7 perc, amely többet kivesz a játékosokból, mint általában a 15 résztvevős rögbi mérkőzések 2 x 40 perces játék ideje. Nem szabad elfelejteni, hogy a Fehérvár Rugby Club három játékosa, Pap Helga, Völgyi Virág és Oláh Dorottya is szerepel a magyar női rögbi válogatottban.

A 8. forduló mérkőzései:

Medvék (Budapest)–Fehérvár Rugby Club 24–5

A Medvék csapata nem kockáztatta bajnoki elsőségét; a legjobb felállással küldte pályára játékosait. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy óriási küzdelem zajlott Medvék felnőttjei és a Fehérvár RC utánpótlás játékosokból álló csapata között.

Az utolsó meccsen lefutotta ellenfeleit az FRC-s Völgyi Virág
Fotó: A klub

Esztergom–Fehérvár Rugby Club 22–7

Ez a mérkőzés még gyorsabb és kombinatívabb, mint az előző, de az Esztergom gyors egyéni elfutásokból szerzett pontokat úgy a fehérvári lányok pontja egy jól előkészített támadás eredményeként született.

Fehérvár Rugby Club–Honfoglalók Nagykőrös 24-5

Itt érvényesült a papírforma, már az 1. percben előnyhöz jutottak a piros-kékek. Völgyi Virág 5 pontos célját követően a jutalomrúgást Oláh Dóra érvényesítette (7–0). Ezt követően Jakubecz Lili körbe futotta az ellenfelet 5 pontot elérve, a 2 ponttal járó jutalomrúgás Pap Helga nevéhez fűződött (14–0). Majd Oláht hozta helyzetbe Pap a védelmi vonal áttörésével (19-0). A Honfoglalók nem adták fel, még a szünet előtt szépítettek (19–5). A második félidőben Oláh újabb 5 pontos céllal növelte az előnyt. (24–5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában