kispályás foci

2021.05.26. 19:52

Sikeres címvédés az Alba Ligában

A Bádogos együttese megőrizte három éve tartó veretlenségét, 5-3-ra verte a Blackhill Unitedet a fehérvári kispályás bajnoság, az Alba Liga rájátszásának 2. fordulójában, tehát a fináléban.

Horog László

Az aranyérmesek: a fehérvári Bádogos együttese megvédte bajnoki címét az Alba Ligában

Fotó: Horog László / Fejér Megye Hírlap

A bronzmeccsen is nagy volt a küzdelem, a Ság Építő remekül tartotta magát, végül a Sárépszer 6-4-re nyert, ezzel 3. lett a bajnokságban. Az aranycsatában a Bádogos-Greco Petrol, valamint az Expanzió-Blackhill találkozott, előbbiek szintén hatalmas küzdelemben, 5-3-ra győztek a Főnix műfüves centrumában. Az aranyérmes együttes zsinórban 51. győzelmét aratta.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy immár három éve, 2018. április 29-én szenvedtünk vereséget, azóta senki nem tudott minket legyőzni – mondja a 66 éves Horváth László, a csapat vezetője és fő támogatója. – A gárdát 1975-ben, Amatőr néven alapítottuk hatan, sajnos rajtam kívül már egyikük sincs az élők sorában. Aztán 1994-ben Bádogos lett a nevünk, amit azóta is viselünk, korábbi NB I-es játékosok is szerepeltek nálunk, például Dvéri Zsolt, Kovács Attila, Bobory Balázs, Rehák Viktor, Varga István. A jelenben élvonalbeli futsalosok lépnek pályára a csapatban, Büki Baltazár, Bognár Bence, Bánfalvi Balázs, míg Molnár Tibor a nagypályás Budaörs együttesében harcol hétvégente.

Az aranyérmesek: a fehérvári Bádogos együttese megvédte bajnoki címét az Alba Ligában
Fotó: Horog László / Fejér Megye Hírlap

A csapatvezető hozzáteszi, az aranykor 2007-tól köszöntött be, azóta nyolcszor szereztek bajnoki címet a fehérvári kispályás foci legmagasabb osztályában.

– Előzőleg is ott voltunk az élmezőnyben, de az áttörés akkor következett be. Egy évvel korábban is nagyon jól álltunk, azonban januárban Dvéri Zsolt két év kihagyás után visszaért a Videotonba, amit megsínylettünk, tavaszra szétestünk, az 5. helyen zártunk. Azóta ilyen problémánk nem akadt. Tavaly a pandémia miatt nem hirdettek győztest, kora tavasszal megállt a bajnokság, örülök, hogy a 2020–2021-es szezon gond nélkül lement. 2015-ben és 2019-ben lettünk bajnokok, tehát most ismételtünk, a köztes időszakban a Boroskóla, a Masterplast, valamint emlékeim szerint a Sárépszer diadalmaskodott. Mi 2005 óta mindössze egyszer nem végeztünk a dobogón, azóta minden szezonban érmet akasztanak a nyakunkba, jellemzően a legfényesebbet. Nagyon remélem, az 51 mérkőzéses győzelmi szériánk nem szakad meg az új, szeptemberben induló szezonban sem.

A bajnokságot szervező FMLSZ igazgatója, Schneider Béla elmondta, 2013 óta bonyolítják le az Alba Liga küzdelmeit, decemberben a fehérvári és a dunaújvárosi bajnok megmérkőzik egymással. Másfél éve a Bádogos nyert, a télen a járvány miatt elmaradt a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában