kézilabda

2021.05.14. 16:10

Össze kell kapniuk magukat

A női kézilabda K&H Liga 19. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótol az Alba Fehérvár KC csapata riválisa, a Boglári Akadémia-SZISE ellen vasárnap délután 16 órától.

Káldor András

Utasi Linda (Alba)

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem volt sétagalopp az Alba boglári mérkőzése, amely tízgólos vereséghez (24-34), és Deli Rita vezetőedző lemondásához vezetett. A szakember korábban négy és fél évig állt a csapat élén.

– A vereség hatására mondtam le, előtte nem gondolkodtam rajta – mondta akkor Deli Rita.

Nem vitás, hogy az utolsó negyedórában szétfutotta ellenfelét a jobbára húszévesekből álló vendéglátó gárda, lelkesek, pontosak voltak, így teljesen megérdemelt volt a győzelmük.

Utasi Linda (Alba)
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba legutóbb hiába próbált úgy muzsikálni a DVSC ellen, hogy a kedvére szóljanak a dallamok, de korántsem úgy sikerült. Javukra szóljon, hogy többen is sérüléssel bajlódnak, és második legeredményesebb góllövőjük, Afentaler Sára hosszú hónapokra esett ki térdsérülés miatt. Mindenesetre az akadémisták üldözik a Fehérvárt, mögöttük állnak a tabellán, négy ponttal lemaradva. Az ifjabb Kiss Szilád által dirigált Boglári Akadémia-SZISE legutóbb két góllal legyőzte az Érd csapatát, ám az mindenképpen bíztató lehet az Alba Fehérvár KC számára, hogy idegenbeli sikere nem volt az idei szezonban a Balaton-parti gárdának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában