Frissen Fejérből

2021.05.31. 21:12

Nehezen kezdték a rajtot a seregélyesi pályán a motorosok

A Fejér megyei SER-Ringen készülő Fairium Next Generation Riders Team fiatal versenyzői a vártnál talán nehezebben, de fontos tapasztalatokat gyűjtve elkezdték a szezont. A csapat menedzsere, Stefano Favaro értékelte a rajtot.

Beke Zsombor

Rossi Moor pályacsúcsot ért el Oscherslebenben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az NGRT május közepén kezdte meg a nemzetközi idényt, rögtön egy dupla hétvégével. A csapat egyik fele Rossi Moorral és Farkas Kevinnel Le Mans-ban áll rajthoz a MotoGP betétfutamaként szolgáló NTC-ben, így a gyerekek testközelből találkozhattak a motorosok világelitjével.

A kezdés felemásra sikerült, hiszen száraz körülmények között a 13 éves Rossi Moor a mezőny leggyorsabbja volt, az időmérőn sem bizonyult senki nála jobbnak. Farkas Kevin a 15. helyről indulhatott a szombati versenyen. A futamokat már esős időben tartották meg, Rossi kiesett, Farkas a 10. helyig zárkózott fel, míg a vasárnapi versenyt utóbbi nem tudta befejezni. A csapattársa viszont igen, de esés miatt csak a 15. helyen végzett. A magyar gyerekeknek nagy hátrányt jelentett, hogy ezekkel a motorokkal esőben még nem mentek egy métert sem a hétvége előtt. Így a hétvége fő pozitívuma az volt, hogy mind a csapat, mind a pilóták megismerték a motort ilyen körülmények között is.

Rossi Moor pályacsúcsot ért el Oscherslebenben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A legutóbbi oscherslebeni forduló is jól indult a csapat számára, hiszen Rossi pályarekorddal újfent megnyerte az időmérőt, azonban a versenyeken megint eleredt az eső.

– Rossival már a negyedik éve dolgozom együtt, és idáig csak egy rontott rajtot láttam tőle ezelőtt. Kivételesen most nem volt előny a pole pozíció, mivel az esős körülmények között a rajtrácson megcsúszott a felfestett kockás zászlón. Az élmezőny egy része már tavaly is ebben a sorozatban ment, így vizes pályán sokkal több tapasztalattal rendelkeznek nálunk, és ez meglátszódott még a második hétvégén is. Rossi az ötödik helyen ért célba, tehát jobb motort tudtunk adni alá az előző versenyhez képest, illetve ő is gyorsan fejlődött. Kevinnel nem tudom, mi történt a németországi fordulóban, Le Mans-hoz képest rosszabbul teljesített. A legnagyobb gondja rossz időmérős formája, nehéz hátulról indulva felkapaszkodni, főleg esőben, ezen a következő időszakban dolgoznunk kell.

Míg a csapat egy része Franciaországban rótta a köröket, addig a másik, fiatalabbik fele Olaszországban, az ­Adria Racewayen versenyzett a Coppa Italia utánpótlás-nevelő sorozatban. A gyerekek teljesítményével elégedett volt az olasz szakember, hiszen Matteo Masili mindkét futamot megnyerte, míg Lukács Tamás és a nemrég még gokarttal versenyző Lőrincz László is a dobogón végzett. Folytatás két hét múlva a németországi ­Sachsenringen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában