Frissen Fejérből

2021.05.09. 10:40

Nagy skalpot szerzett a Kohász

A női kézilabda K&H Liga 22. fordulójában remek játékkal kirukkoló, és végig vezető DKKA három góllal múlta felül a Vác csapatát.

Káldor András

Az ihletett formában játszó Kohászban Ferenczy Fruzsina hét gólt termelt Fotó: A klub /Turcsán F.

A Kohásznak kiemelkedő teljesítményre volt ahhoz szüksége, hogy felülkerekedjen a tabellán a harmadik helyen álló vendégcsapaton. Szalai Babett törte meg a közel két és fél perces gólcsendet, de ezt Hármori Konszuela pillanatok alatt egalizálta. Jól tartotta magát a hazai csapat, dacára annak, hogy láthatóan igencsak felkészült a pirosban játszó Pest megyei gárda az újvárosi ászok, mind Szalai, mind Bulath Anita játékából. Egy-egy góllal vezettek, de ezekre mindig érkezett váci válasz, így aztán a 10. percben 5-5-öt mutatott az eredményjelző tábla. Majd Bulath ragasztott nagy gólt Bukovszky Anna kapujába, erre pedig rögtön időkéréssel reagált Szilágyi Zoltán. Nem sokat jelentett, mert Kazai Anita felsősarkos találatával először volt kettő a különbség a felek között (7-5). A folytatásban némi megtorpanást követően továbbra is jól működött a DKKA védekezése, és a támadójátékra sem lehetett különösebb panasz. Bár még mindig zárt kapusak a kézimeccsek, ettől függetlenül egy-egy „Hajrá Kohász, Újváros!” buzdítást lehetett hallani a háttérből, a stáb tagjaitól. A 20. percben Bulath büntetője teljesen megérdemelt háromgólos differenciát eredményezett (11-8). Igaz a jobbszélen Diószegi Nikolettel nehezen bírtak, ő az első félidőben négyszer talált be. Küzdött, hajtott a Kohász, és a 26. percre, a nyáron éppen Vácra igazoló Ferenczy Fruzsina góljával kialakult az addigi legnagyobb eltérés az állásban (15-11).

Az ihletett formában játszó Kohászban Ferenczy Fruzsina hét gólt termelt Fotó: A klub /Turcsán F.

A szünet után közel négy percig érintetlenek maradtak a hálók, de a két Anita, Bulath és Kazai összjátékából utóbbi gólja oldotta a feszültséget. A 39. percre olvadni látszott a hazai előny, ám a nagy taktikai csata közepette azért Ferenczy újra négyre növelte a vendéglátók vezetését (19-15). Lényegében négy percig emberhátrányba került a DKKA a 44. percre, és ezt jól használta ki a Vác, fel is jöttek egy gólra, Sanja Radoszavljevics két üreskapus találatának is köszönhetően (22-21). Megint Ferenczy volt a „megmentő”, de dacára ennek folytatódott a gólváltás. Az utolsó tíz percre kanyarodva óvatosan, de eredményesen szőtte akcióit a DKKA, és nem utolsó sorban jól sáfárkodott az idővel. Így érthető volt, hogy a végére hét váci támadta Hlogyik Petra kapuját, de ez már csak arra volt jó, hogy valamelyest kozmetikázzanak az álláson, és mínusz négy gólon belül maradjanak.

– A kiválóan felkészített Vác ellen érzelemgazdag mérkőzésen sikerült győznünk. Sikerült minimalizálnunk a fegyelmezetlenségeinket és a technikai hibáinkat. Nagyon elégedett vagyok a lányokkal! – értékelt Vágó Attila.

Jegyzőkönyv:

Dunaújvárosi Kohász KA-Váci NKSE 30-27 (16-12)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött

Vezette: Medve Róbert, Südi Péter

Dunaújvárosi Kohász KA: Babovics – Horváth G. 1, Román 2, Szalai B. 7, Nick 2, Bulath 7 (5), Kazai 2. Csere: Hlogyik (kapus), Barján 1, Krupják-Molnár 1, Dabevszka, Ferenczy F. 7, Mihály P. Edző: Vágó Attila

Váci NKSE: Bukovszky – Diószegi 6, Hámori 5, Lakatos R., Helembai F. 1, Kácsor 1, Radoszavljevics 6. Csere: Bálint A. (kapus), Pálffy A., Szabó Laura 3 (3), Aron 4, Bárdy, Szondi, Szeberényi 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 12, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában