motorverseny

2021.05.14. 22:25

Két országban is bizonyíthatnak a fiúk

A megyei motorversenyzők Európán belül két helyszínen mérettetik meg magukat a hétvégén. A 19 éves Kovács Bálint a Spanyol Superbike bajnokságban, míg a Seregélyesen készülő Fairium NGRT Rossi Moorral és Farkas Kevinnel Le Mans-ban áll rajthoz.

Beke Zsombor

Kovács Bálint folytatná jó szereplését

Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint szenzációsan kezdte az idei szezont a Spanyol Superbike sorozat jerezi szezonnyitón. Az egész hétvége során jó tempót diktálva végzett a futamokon kategóriájának élén. Jerez után sem pihent Kovács, hiszen április végén tesztelt cseh csapatával a mostani helyszínen, Navarrában.

– Amit a pályáról tudni érdemes, hogy Jerezhez képest nagyjából 800 méterrel rövidebb a vonalvezetése, de köridőt tekintve nincs nagy eltérés a két helyszín között – kezdte a pályabemutatót a H-Moto Team által menedzselt versenyző. – Jóval kanyargósabb, kevésbé tempós, mint Jerez. Egy jó tesztet tudtunk teljesíteni az elmúlt héten, jól haladtunk a motor beállításaival. Akkor a telemetriás csapattagunk nem volt velünk, most a versenyhétvégén viszont már itt van, természetesen vele is átbeszéljük a teszten és az előző versenyhétvégén tapasztaltakat, és pontosítjuk a beállításokat. A rajtokon még mindenképpen szeretnénk javítani, hiszen Jerezben nem úgy sikerültek, ahogy azt szerettük volna. Négy szabadedzésünk lesz arra, hogy ezen a téren is előrelépjünk a csapattal.

Bár az előzetesen esős hétvége várt volna a magyar versenyzőre, de a helyszínre érkezve úgy tűnik, a nagyobb zuhét megússzák. Kovács mindenesetre szeretné folytatni jó bajnoki szereplését Navarrában is.

– A kategóriánkban mindenképpen az a célunk, hogy megerősítsük a vezető pozíciónkat, és ha helyezésbe nem is, de időben és versenytempóban szeretnénk a másik kategóriához közeledni.

Kovács Bálint folytatná jó szereplését
Fotó: H-Moto Team

A szabadedzések jól sikerültek a 19 éves versenyzőnek, összetettben a 8., kategóriájában a 2. helyen végzett a legutolsó tréningen.

A Seregélyesen készülő Fairium Next Generation Riders Team tehetségei is elkezdik a szezont, hétvégén a MotoGP betétfutamjaként a franciaországi Le Mans-ban állnak rajthoz a Northern Talent Cup sorozatban. A csapatot a 13 éves Rossi Moor és a 14 éves Farkas Kevin képviseli majd. Az idény előtti tesztek alapján a csapat menedzsere, Stefano Favaro bizakodva várhatja a bajnokság első fordulóját, hiszen a sorozat hivatalos gyakorlásán néhány hete Rossi bizonyult a leggyorsabbnak.

– Úgy gondolom, hogy Rossi és Kevin is megfelelően készült a versenyekre, és mind a ketten képesek lesznek arra, hogy a legjobb öt között fejezzék be a futamokat. – mondta az olasz szakember.

A két fiatal versenyző pedig a péntek délután már az időmérőt is letudta, ami Rossinak sikerült jobban, hiszen mindkét futamon, szombaton és vasárnap is az első helyről rajtolhat. Farkas Kevin a 15. legjobb időt motorozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában