kispályás foci

2021.05.21. 20:22

Jövő héten jön a döntő

Május 29-én, szombaton délelőtt kezdődik a Fejér megyei kispályás futballbajnokság döntője.

Horog László

Az első őszi fordulóban, Sukorón is komoly küzdelmek zajlottak a kispályás bajnokságban

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az FMLSZ szervezésében szeptemberben kezdődtek a megyei kispályás bajnokság csoportmérkőzései, az országban egyedülálló módon olyan településeket kapcsoltak a programba, ahol nincs felnőtt futballcsapat. A megyei szövetség igazgatója, Schneider Béla volt az ötletgazda, kollégáival heteken át járta a megyét, 39 helyen tárgyaltak, végül 21 önkormányzatnál döntöttek úgy, neveznek a küzdelmekre. A kisebb és nagyobb falvak mellett két városban – Velencén és Pusztaszabolcson – gondolták azt, hogy pályára léptetnek kispályás csapatot.

Öt csoportban kezdődtek a küzdelmek, az első seregszemlére Perkátán került sor, minden érintett település rendezett tornát őszi és tavaszi rendszerben.

– A csoportok győztesei jövő hétvégén szombaton vívják a döntőt, a Mol Fehérvár FC utánpótlás edzőközpontjában, a stadion tőszomszédságában, a műfüves pályán. A finálé öt résztvevője Zámoly, Úrhida, Mezőkomárom, Perkáta és Sukoró – mondja Gelencsér Tibor, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának grassroots koordinátora.

Az első őszi fordulóban, Sukorón is komoly küzdelmek zajlottak a kispályás bajnokságban
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A csapatok komolyan vették a küzdelmeket, mindössze egyetlen gárda lépett vissza, a pandémia miatt nem tudtak kiállni egy-egy tornán, amúgy a harci kedv töretlen volt az összes együttesnél. A megyei szövetség illetékesei az elkövetkező években is szeretnék megrendezni a sorozatot, őszi és tavaszi rendszerben.

A településeken megélénkült a közösségi és sportélet, több helyen a tornát összekötötték egyéb, helyi rendezvényekkel, más eseményekre fűzték fel, vagy ezt tekintették fő programnak. Jó hangulatú, baráti beszélgetésekkel, eszmecserékkel zárultak a fordulók, a szövetség nem titkolt célja a továbblépés, azaz a kispálya után a nagypályás futball.

Több olyan település is jelezte, bár rendelkeznek felnőtt csapattal a megyei bajnokságokban, de szívesen indulnának a kispályás megmérettetésen is. Az FMLSZ-nél azon dolgoznak, őket miként vonhatnák be a programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában