Frissen Fejérből

2021.05.28. 21:11

Ezüstérmes ificsapat

A Csepel DSE mögött a második helyen zárt az NB II.-es felnőtt bajnokságban az Alba Fehérvár KC ifjúsági csapatára épülő U22-es együttes.

Horog László

Joggal örülnek az NB II.-es ezüstéremnek Fotó: Alba FKC

A kék-fehérek a déli csoport utolsó, 22. fordulójában a Gárdony-Pázmánd csapatát fogadták a Köfém Sportcsarnokban. A házigazdák tudták, győzelemmel vagy döntetlennel is véglegesíthetik második helyüket a tabellán, a 21-21-es végeredmény ezüstöt ért nekik. – A bajnokságot a Csepel DSE nyerte, meggyőző fölénynyel. Még van meccsük, ettől függetlenül az élen végeznek. Mi befejeztük a szezont, a klub U22-es csapata szerepelt az NB II.-ben, nálunk döntően fiatalabbak játszottak, mindössze Kiss Virág 2001-es születésű, a többiek fiatalabbak, döntően 2002, 2003, 2004-es születésűek. A Csepel mögött az Alba FKC, Tápiószele, Pázmánd- Gárdony, Cegléd volt a további sorrend az élmezőnyben – mondja a fehérváriak edzője, Kerékgyártó Zsolt.

Joggal örülnek az NB II.-es ezüstéremnek Fotó: Alba FKC

A szakvezető két éve került Fehérvárra Kecskemétről, utánpótlás-igazgatói beosztásban, ő vezette a lányokat az idény során. Az U22-es csapat a felnőttgárda közvetlen utánpótlása, a korábban ifiedzőként dolgozó, szeptembertől az NB I.-es együttest irányító Józsa Krisztián jól ismeri az utánpótlást, ezért bízott korábbi tanítványaiban, több tehetséget felvitt az első csapatba, szóhoz jutott Sulyok Réka, Kertész Korina, Tolnai Laura, Gyöpös Szabina, Kubina Molli, ők mindannyian rendelkeznek már élvonalbeli tapasztalattal. – Ők az NB I.-ben epizódszerepeket kaptak, az én csapatomnak voltak az erősségei. Mindannyian rendelkeznek azzal a tehetséggel, hogy a felnőttek között is megállják a helyüket a legmagasabb osztályban. Az idei bajnokságban az utánpótláscsapatok összes gondját magukon viseltük, egy-egy kiváló produkció után jöttek mélyrepülések, nem tudtunk végig azonos szinten teljesíteni, de elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Balássi Imre elnökkel abban maradtunk, ha megnyerjük a bajnokságot, az NB I./B-ben indulhatunk, ezt vállaltuk volna. De erre nem kerül sor, változott a versenykiírás, a Csepel osztályozót vív a feljutásért. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, fontosnak tartom, hogy azért tudtunk ennyi pontot szerezni, mert mindenki kellő komolysággal végezte a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában