kézilabda

2021.05.18. 22:14

Emelt fővel búcsúzik az NB II-től a Cunder

Az NB II-es férfikézilabda-bajnokság 21. fordulójában a tartalékosan kiálló cunderesek az utolsó percig pariban voltak az esélyesebb fővárosiakkal szemben, míg az albások rangadót nyertek szombat este.

Krebsz András

Nem sikerült a bennmaradást kiharcolni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cunder TU Kézisuli – Kistext SKFT. 26-28 (1513)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Bazsó, Kertész.

Cunder: Bokréta – Varga M. 3, Kovács G. 5, CSÓKA 9 (2), BENCZE 4, Bakos 2, Karniczki. Csere: ifj. Dolezsál K. 2, Hamvasi 1. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 8. perc: 6-2, 15. p.: 9-6, 24. p.: 1111, 38. p.: 19-17, 45. p.: 21-20, 53. p.: 25-24, 58. p.: 25-27.

Egy rövid, de annál eseménydúsabb korszak lezárult: két szezon után búcsút int az NB II-es bajnokságnak a Cunder TU Kézisuli legénysége. A hír nem érte villámcsapásként az együttesért szorítókat, hiszen a kiesés réme az egész idényben ott lebegett a 2020/21es bajnoki évadban példátlan sérüléshullámmal sújtott utánpótlás-nevelő klub feje fölött, a Dolezsál Károly irányította csapat helyzete gyakorlatilag már az előző heti dabasi vereség után kilátástalanná vált. Az előjelek ellenére a mindöszsze egy kapussal és nyolc mezőnyjátékossal kiálló hazaiak nem adták könnyen a bőrüket a minden bizonnyal ezüstérmet szerző Kistext ellen, Benczéék a találkozó nagy részében előnyben játszottak, a vendégek az 56. percig nem tudták magukhoz ragadni a vezetést. Egészen addig – a rengeteget vállaló, igazi vezéregyéniségként kézilabdázó Csóka Balázsnak, Kovács Gergő szerencsésen pattanó lövéseinek, Bencze Bendegúz csupaszív játékának, vagy éppen Bokréta Bence kilenc hárításának köszönhetően – tartották magukat a cunderesek, ám a végelszámolásnál ez is kevés volt az életben maradáshoz szükséges pontszerzéshez. Nem fért bele ugyanis a négy elhibázott hétméteres, az ötven százalék alatti (49,1) lövési hatékonyság, a tarthatatlannak bizonyuló fővárosi jobbátlövő (Zsiga hétszer zörgette meg Bokréta hálóját) védhetetlen bombái, a hajrában a Varga ellen elkövetett szabálytalanságnál hozott érthetetlen játékvezetői ítélet és a szűk kispad sem – ezzel pedig eldőlt, hogy a Cunder biztosan nem végezhet a 10. helynél előrébb a Déli-csoportban. – Erőn felül teljesítettünk, végig meccsben voltunk, de a fáradtság és a kihagyott hétméteresek jelentősen befolyásolták a végeredményt. A srácok megérdemelték volna, hogy ezt a találkozót behúzzuk – mondta Dolezsál Károly, a cunderesek trénere az összecsapás után.

Nem sikerült a bennmaradást kiharcolni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csepel DSE– Alba-MÁV-Előre SC 28-31 (14-16)

Laurencz László Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Horváth Z., Simó.

Alba-MÁV: CZÉRNA – Králl 5, Szám 1, KANYÓ BENCE 4, Szalczinger, BÁRDOS 6, ROHONYI 5. Csere: Hátas, Salamon P. (kapusok), IFJ. GRŐBER M. 6 (3), Kanyó Balázs 3, Giday 1, Harsányi, Forgács, Salamon D. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 9. perc: 3-3, 15. p.: 4-8, 25. p.: 1015, 36. p.: 17-18, 48. p.: 25-25, 53. p.: 25-29, 58. p.: 27-30.

Az első perctől kezdve keményen és céltudatosan kézilabdázó fehérvári alakulat rögtön magához ragadta a vezetést, és a találkozón számos bravúrt bemutató Czérna Tibor védéseivel a játékrész hajrájában ötgólosra növelte az előnyét, amiből a vendégek a szünetre kettőt meg is őriztek. A változatos támadásvariációkkal operáló, Kanyó Bence által remekül irányított székesfehérvári alakulat mindenhonnan veszélyt jelentett a csepeli kapura: a belső hármason kívül a szélsők is termelték a gólokat (Rohonyi Máté és Králl Richárd egyaránt öt találattal vette ki a részét a győzelemből), de a beálló pozícióban szereplő Kanyó Balázs is hozta a tőle megszokott gólszámát. Megérdemelt sikerével a Déli csoport negyedik helyét már a zsebükben érezhetik az albások, ám a Grőber, Madár páros által irányított csapat egy kis szerencsével az utolsó fordulóban a bronzérmet is kiharcolhatja. – Az egész csapatot szeretném kiemelni, nagyon régen játszottunk már ennyire jól, ilyen fegyelmezetten – árulta el Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában