Frissen Fejérből

2021.05.02. 22:02

Eltékozolt előny

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a kétgólos vezetést elherdáló MOL Fehérvár FC második csapata a lefújást követően az egy pontnak is örülhetett vasárnap.

Németh Krisztián

Eleké (b) volt az első „szó”, az utolsó az ellenfélé

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II –THSE-Szabadkikötő 2-2 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 50 néző, vezette: Gáspár András.

Fehérvár II: Dala – Tarnóczi, Molnár B., Tóth A., Major – Tóth B., Elek – Kojnok (Dékei, a szünetben), Rónaszéki (Horváth B., 61.), Molnár M. (Hajdinger, 79.) – Szileszki (Tóth T., 61.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

THSE: Czerula – Szűcs, Vidnyánszky, Révész, Huszty – Petry (Földi, a szünetben), Kondor, Marosi (Gere, a szünetben), Katona (Farkas, a szünetben), Gál (Fodor, a szünetben) – Varga (Barabási, 70.). Vezetőedző: Kenyó Zoltán.

Gól: Elek (17.), Szileszki (22.) ill. Farkas (52.), Vidnyánszky (75.).

Az esőben kezdődő késő délutáni összecsapás hazai lehetőséggel indult, a 3. percben Molnár labdaszerzését követően Kojnok került ziccerbe, ám a fehérváriak szélsője hiába emelte át a menteni igyekvő Czerulát, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Eleké (b) volt az első „szó”, az utolsó az ellenfélé
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az előző két idegenbeli fellépését egyaránt megnyerő, ám otthoni környezetben gyengén muzsikáló vendégek alig jutottak el a piros-kékek térfelére, negyedóra játék után a hazai mezőnyfölény góllá érett: Rónaszéki adott be balról, Elek Ákos mesterien kezelte le a játékszert, majd a korábbi válogatott középpályás 10 méterről a hálóba kanalazott, 1-0! Nem kellett sokáig várni az újabb székesfehérvári találatra, Major lőtte be a baloldalról élesen a labdát a védelem mögé, amit a középen érkező Szileszki 7 méterről a kapuba belsőzött, 2-0! Támadásban maradtak a Szalai-legények, Tarnóczi előbb Kojnokot, majd Rónaszékit hozta helyzetbe, de először Czerula hárított, másodszor pedig célt tévesztettek a hazaiak, a THSE részéről mindössze egy erőtlen kísérletet jegyezhettünk fel.

A térfélcserét követően Rónaszéki növelhette volna a fehérvári fiatalok előnyét, ám a ziccer elakadt Czerulában, majd alaposan megváltozott a játék képe. A kiesés ellen küzdő, a szünetben négy középpályásukat is lecserélő fővárosiak egy gyors támadás végén szépítettek, Gere centerezését Farkas lőtte laposan a hálóba, 2-1. A fővárosiak nyomása a feltámadó széllel együtt lett egyre nagyobb, az 54. percben Dala hatalmas védéssel őrizte meg a fehérváriak előnyét. Az utolsó negyedórára fordulva előbb Farkas duplázhatott volna, majd egy remek Dékei-Elek kényszerítőzést követően a fiatal támadó lövésénél Czerulának kellett nyújtózkodnia. A sokadik vendég sarokrúgásból összejött az egyenlítés, Vidnyánszky lőtt közelről a hálóba, 2-2.

 

A hajrában mindkét csapat a győzelemre tört, a székesfehérváriaktól Molnár és Tóth Bence járt közel a gólszerzéshez, míg a másik oldalon a piros-kékeknek sok fejtörést okozó Gere bombája süvített el Dala kapuja mellett. A hosszabbítás perceiben aztán Földi fejesénél már a hazaiak hálóőre is tehetetlen volt, ám a keresztléc megmentette a Szalai-csapatot a vereségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában