nem tudja vállalni a követelményeket

2021.05.10. 22:50

Bajnok lehet az Iváncsa KSE focicsapata, az NB II álom

Bár az NB III Középcsoportjában éllovas az Iváncsa KSE csapata, és hajtanak a végső elsőségre, ennek ellenére a következő szezonban is az NB III-ban fognak szerepelni a piros-fehérek. A döntés okairól, hátteréről Baki Imre klubelnök nyilatkozott lapunknak.

Káldor András

Az Iváncsa (piros) jövőre az NB III-ban vitézkedhet

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Akik jól ismerik az iváncsai labdarúgás utóbbi tíz-tizenkét évét, tisztában vannak azzal, hogy a csapat hatalmas fejlődésen ment keresztül, mióta 2010-ben visszajutott a megyei I. osztályba. Azóta hatszor lett első a megyében, és vállalta el, harcolta ki végül hosszú idő után az NB III-as tagságot Baki Imre elnök-tulajdonos hathatós közreműködésével.

Miskovicz Bálint, majd Masinka László gardírozták a gárdát a sikeres megyei idényekben, majd a harmadik vonalban az addig Csákváron pályaedzőként dolgozó egykori Videoton-nevelés, Felcsúton, és Csákváron egyaránt megforduló Domján Attila, A licences szakember kezébe került a karmesteri pálca. Vele már az első NB III-as évben bronzérmes lett a csapat, másodjára hetedikek lettek, míg a tavaly félbeszakadt szezonban a negyedik helyen zártak. Idén pedig a 34. forduló után az első, azaz feljutó pozícióban vannak, ám az idejekorán már kiderült, hogy a csapat, amennyiben megnyerné a pontvadászatot, akkor sem vállalná az NB II-es részvételt.

– Nem tudjuk sajnos vállalni a szereplést, mert a megnövekedő követelmények mellett sem a létesítmény állapota nem teszi ezt lehetővé, sem az anyagi lehetőségeink – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Baki Imre.

Az Iváncsa (piros) jövőre az NB III-ban vitézkedhet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A létesítményünk az NB II-es mérkőzések megrendezésére nem ad lehetőséget, csupán a világítás korszerűsítése több tízmilliós beruházás lenne ahhoz, hogy a 900 luxos ­fényerőt elérjük. Ezt követeli az NB II-es csapatoknál a Magyar Labdarúgó-szövetség, valamint 600 férőhelyes lelátóra lenne szükségünk. Ennek jelen pillanatban pont a fele van meg, ezenfelül pedig a csapat költségvetése is sokkal szűkösebb, mint egy másodosztályú csapaté, és nem hiszem azt, hogy erre tudnánk szánni 300-400 millió forintot, ugyanis nem áll rendelkezésre, mert minimum ennyi egy NB II-es csapat büdzséje – tudtuk meg.

A csapatot lényegében véve Baki Imre vállalkozása, az önkormányzat, valamint az MLSZ által biztosított tao-támogatás tartja fenn. Természetesen nagyon örült volna az elnök és a település egyaránt annak, ha a csapat kipróbálja magát egy osztállyal feljebb, ám a szabályokat be kell tartani.

– A szövetség követelményei számunkra vállalhatatlanok. Többször átszámoltuk, osztottunk-szoroztunk, de csak a stadion átalakítása 150-200 millió forintot emésztene fel, és ebben még nincsen benne a pályafűtés, ami idáig a kritériumok közé tartozott. Ez önmagában 200 millió forint pluszt jelentene, a fenntartása évi 20 milliót. A világítás pedig 70-80 millió forint lenne a jelenlegi feltételek mellett körülbelül. Ezek az összegek nem állnak a rendelkezésünkre – fogalmazott az elnök.

Persze felvetődik a kérdés, hogyan lehet ezek után motiválni edzőt és a játékost.

– Feltétlenül szeretnénk a játékoskeretet egyben tartani, de tudjuk azt, hogy a szereplésünkkel felhívtuk olyan csapatok figyelmét, melyek az NB II-ben, vagy esetleg még komolyabb célokért küzdenek. Nem elképzelhetetlen az, hogy néhány játékosunkat meg fogják keresni, és sajnos el fogják vinni. Ez benne van a pakliban.

A csapatra még négy összecsapás vár a 2020/21-es idényben, ezek közül az elsőség szempontjából a legfontosabbat a zárófordulóban, május utolsó vasárnapján játsszák az őket üldöző, és NB II-es licencet kérő, és megkapó Kecskeméti TE ellen. Amennyiben tehát úgy alakul, legalább hazai környezetben ünnepelhetné a csapat a bajnoki aranyérmet…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában