Frissen Fejérből

2021.05.05. 21:36

A legjobb magyar Bolla Bendegúz

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) az Instat adatok alapján Bolla Bendegúzt választotta az OTP Bank Liga legjobb magyar játékosának.

Beke Zsombor

Bolla Bendegúz alapemberré vált a Vidiben

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Mol Fehérvár FC jobbhátvédje, Bolla Bendegúz az idei szezonban eddig 35 mérkőzésen lépett pályára, az MTK ellen a magyar kupa döntőjében pedig megszerezte az első gólját is. Az U21-es labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja szerint az NB I legjobb magyar játékosa. A CIES elemzésének az Instat adatok szolgáltak alapul. A legjobb tíz labdarúgó között csak ferencvárosi és fehérvári játékos szerepel, a Vidiből még Nego Loic, Stopira és Visar Musliu fért be a legjobbak közé.

Bolla Bendegúz alapemberré vált a Vidiben
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Ami a fehérvári klubot illeti, az ukrán sportoldal, a football24.ua szerint Vladlen Jurcsenko könnyen lehet, hogy a királyok városába teszi át székhelyét. A 27 éves játékos jelenleg a FK Zorja Luhanszk középpályáját erősíti, ebben a szezonban 31 meccsen lépett pályára, hét gólt és nyolc gólpasszt jegyzett. A hírek szerint nemcsak a Vidi érdeklődik az ukrán iránt, Lengyelországból is akadnak kérői a játékosnak. Az idény végén lejár a szerződése az ukrán klubbal, így a transfermarkt által kétmillió euróra becsült játékos ingyen kerülhetne a Mol Fehérvárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában