úszás

2021.05.19. 22:07

A fehérvári Bordás Beatrix: Élvezni szeretném a versenyt

A Hullám 91 úszója, Bordás Beatrix 50 méter gyorson élete egyik legjobb idejét úszta, mégsem jutott be a középdöntőbe a fővárosi vizes Európa-bajnokságon. A fehérvári versenyzőre szombaton újabb megmérettetés vár.

Beke Zsombor

Bordás Beatrix az 50 méter gyors után pillangón méretteti meg magát Európa úszóival

Fotó: Tumbász Hédi/Mw

A budapesti vizes Európa-bajnokság úszói hétfő óta birtokolják a Duna Aréna medencéit. Az első napon már rögtön a kontinensbajnokság egyetlen fehérvári sportolója, Bordás Beatrix is rajtkőre állt 50 méter gyorson. A harmadik előfutamban harmadikként csapott a célba 25.83-mal, amivel nem sikerült a középdöntőbe jutnia. A Hullám 91 úszója ugyanakkor nem elégedetlen.

– Az időeredmény és az úszás teljesen két különböző dolog. Ez az idő életem második legjobb ideje 50 méter gyorson – nyilatkozta Bordás Beatrix. – Erre nem mondhatom azt, hogy rossz, mert az elmúlt két évben ennek az időnek a közelében sem úsztam. Ahogy visszanéztem a futamot, több hibát is láttam, volt, amit belülről is éreztem, de volt, amit nem. Szörnyű volt, de ha más szemszögből nézem, akkor ezzel a borzasztó úszással értem el ilyen időt, tehát a hibák javításával még lehet ez jobb is. Nehéz megmagyarázni, mi okozta ezeket a rontásokat, koncentrációs probléma is állhat mögötte, edzéseken nem így úszom, mint ahogy most versenyen tettem. Az erőm megvan hozzá, hogy ezeket a hibákat kijavítsam. A következő gyorsúszásokra megpróbáljuk majd csiszolni a technikámat, és remélem, a szezon végére a hibák nagy részét ki is javítjuk, amivel még jobb idő születhet.

Bordás Beatrix az 50 méter gyors után pillangón méretteti meg magát Európa úszóival
Fotó: Tumbász Hédi/Mw

Az Európa-bajnokság egy nagy buborékrendszerben zajlik, zárt kapuk mögött. A szigorú intézkedések a résztvevők biztonságát szavatolják. Bordás legközelebb szombaton úszik, de szerencsére a buborékban is van bőven lehetőség edzeni.

– A szálloda konditermében edzek, illetve a Duna Arénához és a Dagály kinti medencéjéhez járnak buszok a szállástól, bár nyilván utóbbi esetében az időjárás jelenleg nem túl optimális. Olyan, mint az edzőtábor, bár annál nagyobb a szigor, csak a verseny helyszínére mehetünk ki, a parkolóban álló autónkat sem közelíthetjük meg. Bár sok impulzus nem ér minket, de a körülményekre egyébként semmi panaszunk nem lehet, a személyzet mindenben a segítségünkre van, az étkezőhelyiségekben sűrűn fertőtlenítenek, illetve minket is folyamatosan tesztelnek.

Bordás szintén 50 méteren pillangóúszásban lesz érdekelt a hétvégén.

– Az az egyetlenegy elvárásom, hogy ugyanazzal a higgadt, jókedvű versenyzéssel álljak oda, mint a gyorson, élvezni szeretném a versenyt. Ha ez így lesz, és kijön az a munka, amit elvégeztünk az elmúlt időszakban, akkor jó idő születhet. A gyorson mutatott formám biztató a szombati napra nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában