Meccsnap

2021.04.20. 22:11

Útban a dobogó felé a MOL Fehérvár FC

Szerdán 20 órától a Mezőkövesd Zsóry vendégeként lép pályára a MOL Fehérvár. Szabics Imrével még veretlen a csapat, a cél nem is lehet más, mint folytatni ezt a sorozatot.

Beke Zsombor

Szabics Imrével még veretlen a Fehérvár

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Április elsejével állt munkába az új szakmai stáb Székesfehérváron, a Szabics Imre, Juhász Roland és Torghelle Sándor alkotta edzői trió jól kezdett a kispadon, hiszen irányításuk alatt a csapat bejutott a Magyar Kupa fináléjába, valamint a bajnokságban két győzelmet szerzett egy döntetlen mellett. A vasárnapi, Budapest Honvéd elleni találkozón bár hátrányba került a csapat, de meg tudta fordítani az eredményt, így fontos három pontot szerzett, megerősítve harmadik pozícióját a tabellán.

Az eredményesség szempontjából nehéz idényben egyre jobb arcát mutatja a gárda. A csapat helyettes kapitánya, Stopira az egységességet emelte ki a találkozó után a klub honlapjának.

– Főleg a második félidőben nagyon jó arcát mutatta a csapat, végig küzdöttünk és hittünk a győzelemben. A mai siker is továbbnöveli az önbizalmunkat, ez pedig rendkívül fontos, hiszen van még négy bajnokink és egy kupadöntőnk, amiket meg szeretnénk nyerni. A klubunkért, a szurkolóinkért és a városunkért az utolsó pillanatig küzdeni fogunk mind a bajnokságban, mind pedig a kupadöntőben. A Honvéd ellen a három pontnál többet nyertünk, ugyanis még egységesebb csapattá kovácsolódtunk.

A szerdai ellenfél, a Mezőkövesd kevésbé örvend jó formának, hiszen az elmúlt három bajnoki mérkőzésüket elvesztették, a Puskás Akadémia, a Kisvárda és legutóbb az Újpest is jobbnak bizonyult Pintér Attila együttesénél. A matyóföldiek nemrég még a dobogó közelében tanyáztak, azonban az elmúlt hetek eredményei következtében visszacsúsztak a nyolcadik helyre, az elmúlt három találkozón még gólt sem szereztek. A Mezőkövesdet ugyanakkor nem veheti félvállról a Fehérvár, mivel a rossz széria előtt 13 mérkőzéses veretlenségi sorozatot tudtak felépíteni.

Szabics Imrével még veretlen a Fehérvár Fotó: Árvai Károly/MW

Az idei bajnokságban eddig kétszer találkozott a két együttes, ősszel az akkor még Márton Gábor irányította fehérváriak 2-1-re nyertek idegenben, majd februárban 0-0-ra végeztek a felek a MOL Aréna Sóstóban.

– Annak ellenére, hogy a Mezőkövesd az elmúlt néhány fordulóban nem ért el olyan jó eredményeket mint korábban, egyáltalán nem vár ránk könnyű mérkőzés – nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Rus Adrián. – Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, ahogy a Budapest Honvéd ellen is tettük, az utolsó percig küzdenünk kell, hinnünk kell magunkban és a társakban. Biztos vagyok abban, hogyha száz százalékot beleadunk, akkor ismét győztesen hagyhatjuk el a pályát. Megállás nélkül játsszuk a mérkőzéseket, szerencsére mentálisan és fizikálisan is jól bírjuk a terhelést. Az pedig, hogy idegenben, az utolsó percben sikerült megnyernünk a legutóbbi meccsünket, azt bizonyítja, hogy nagyon egyben van a társaság, nem adjuk fel és egymásért küzdünk a pályán. Jó érzés ebbe a csapatba tartozni.

A fehérváriakkal kapcsolatos hír, hogy az MLSZ kijelölte a Magyar Kupa-döntő pontos időpontját. Az MTK elleni finálét május 3-án, hétfőn 20 órakor rendezik meg a Puskás Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában