Frissen Fejérből

2021.04.13. 08:15

Több kategóriában nyertek a jégmadarak

A hétvégén zárult a műkorcsolyázók hazai idénye, a fehérváriak előbb Jászberényben karistolták a jeget, a hétvégén pedig a Raktár utcában.

Horog László

Balról Schall Natália Panka, Oros Hajnalka vezetőedző, Hesz Fanni és Bráth Hanna

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Áprilisra két viadal maradt a műkorcsolyázóknál, Jászságban bonyolították a Tavasz Kupát, majd a hagyományos Jégmadár Kupával búcsúztatták a szezont. A jászberényi viadal egyben Vidék Kupa is volt, a koronázóvárosiak összesen öt aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot szorgoskodtak össze. Mini Cubs kategóriában, a 19 fős mezőnyben Hesz Fanni 5., Bráth Hanna 6., Schall Natália pedig 10. lett. A Vidék Kupában Hesz Fanni arany-, Bráth Hanna ezüstérmes, Schall Natália pedig negyedik lett, tehát a dobogón gazdagon szerepeltek a fehérváriak. A Basic Novice III. kategóriában Czakó Luca magabiztosan győzött 40.05-ös pontszámmal, a pontozók értékelése szerint a szezonban ezúttal nyújtotta a legmarkánsabb teljesítményt, ezzel természetesen a Vidék Kupát is megnyerte. A Basic Novice II. kategóriában Hartdégen Lili nyert, a Vidék Kupában is győzött. A Basic Novice I. összevetésben Idrisz Szonja 9. lett, a Vidék Kupában pedig a dobogó legalsó fokára állhatott. Az Intermediate Novice-ban Németh Petra 9., Szente Antónia pedig a 11. helyen zárt, a Vidék Kupában Németh Petra 4., Szente Antónia 5. pozícióban fejezte be a küzdelmeket.

– Nagy várakozással keltünk útra, ugyanis harminc év után rendeztek ismét műkorcsolyaversenyt Jászberényben. A lányaink szépen szerepeltek, lényeges, hogy minden versenyen meg tudnak újulni, fejlődnek, a korábbi seregszemlékhez képest mindig kicsivel jobb helyezést érnek el – értékelt Oros Hajnalka vezetőedző. – Mini cubs kategóriában Hesz Fanni egy pici rontás ellenére is nagyon jól teljesített, Bráth Hanna programja anyagerősség tekintetében kimondottan nívós, ha szépen, tisztán meg tudja csinálni, esélyes lesz a dobogóra. Schall Natália Panka is szépen halad előre, forgáselemekre is kapott plusz pontot, ami biztató a jövőre nézve. Hartdégen Lili és Czakó Luca hozta a kötelezőt, Lili programját erősíti már egy dupla Axel, ami ugyan most nem sikerült tisztán, de így is jó öt ponttal verte a mezőnyt. Czakó Luca magabiztosan, tökéletesen kivitelezett programmal nyerte meg a versenyt, életében először 40 pont felett korcsolyázott.

– Remek teljesítmény a lányoktól, akik a hétvégén 2-2 aranyéremmel tértek haza, Idrisz Szonja szintén bizonyított a Vidék Kupa harmadik helyével. Németh Petra és Szente Antónia ezen a versenyen sajnos nem a várt eredményt hozta, de mindkét lány tehetséges, szép jövő előtt állnak. Programjuk technikailag erős, a folytatásban pedig még erősebb lesz.

Balról Schall Natália Panka, Oros Hajnalka vezetőedző, Hesz Fanni és Bráth Hanna
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégi, fehérvári viadalon a Mini Cubs kategóriában 19 sportoló nevezett, Hesz Fanni 5., Bráth Hanna 6., Schall Natália Panka 16. lett. Basic Novice I. kategóriában Idrisz Szonja 6. hely zárt. A Basic Novice II. kategóriában Hartdégen Lili győzött , 43.23 ponttal egyéni legjobbját teljesítette pályafutása során. A Basic Novice III. kategóriában nem meglepő módon Czakó Luca végzett az élen, Intermediate Novice kategóriában Németh Petra 7., Szente Antónia 10. pozícióban zárt. A junior viadalon Simkó Emese 6. lett, Szabó Jázmin 9. hely fejezte be a küzdelmeket. A Rekreáció C Silver erőpróbán Pajor Hermina 5. helyen zárt.

– A szezont záró, hazai rendezésű Jégmadár Kupán 205 versenyző vett részt az ország minden pontjáról, nagy öröm, hogy idén megrendezésére került a versenyünk, tavaly a pandémia miatt nem kerül rá sor. Sokat dolgoztunk azon, hogy jó körülményeket teremtsünk, a visszajelzések alapján ez sikerült is. Igazi csapatmunka volt, a szülők rengeteget segítettek a lebonyolításban. Elégedett vagyok a versenyzőimmel, bár a hazai pálya nem mindenkiből hozta ki a legjobbat, de nincs okunk a panaszra. Mini Cubs kategóriában ott vagyunk a mezőny elején, és ha a lányok megszerzik a versenyrutint, jövőre ennél is jobb eredményeket produkálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában