Foci

2021.04.25. 19:09

Taktikus játékkal rabolt pontokat az AFC Csákvár gárdája Szombathelyről

A Merkantil Bank NB II 34. fordulójában a bennmaradás szempontjából a lehető legideálisabb eredményt érte el az AFC Csákvár a Haladás otthonában.

Káldor András

Haladás-Csákvár, nb2, labdarúgás foci20210425, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szombathelyi Haladás-Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-1)

Szombathely, zárt kapuk mögött

Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Hofbauer Roland)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Schimmer (Debreceni, 46.), Mocsi, Doktorics (Rácz, 67.), Németh Milán – Csilus T., Holdampf, Kállai (Horváth R., 75.) – Kiss B., Tóth M. (Jancsó, 75.), Németh Márió. Vezetőedző: Mátyus János.

Aqvital FC Csákvár: Markek – Albert I., Vaskó (Koch, 52.), Tányéros – Mészáros D. (Ganbayar, 74.), Nándori – Major G. (Murka, 59.),, Madarász, Kocsis B. – Daru (Baracskai, 59.), Mim (László, 74.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Mim (37.)

A legutóbbi hat bajnokiján mindössze egy vereséget szenvedett Szombathelyi Haladás, így nem várt habkönnyű kilencven perc a Csákvárra, melyből ezúttal hiányzott Posztobányi Patrik, aki legutóbb begyűjtötte ötödik sárga lapját. Azonban Visinka Ede vezetőedző már számíthatott a sérülése után visszatérő középső védőjére, Vaskó Tamásra.

A 25. percig kóstolgatták egymást a csapatok, a vendégek zártan védekeztek, és ebből próbáltak kontrákat indítani, míg a Haladás támadásaiban kevés volt az átütőerő. Majd Madarász Márk jobbról belőtt szögletét Verpecz István nem tudta elütni, a labda Mim Gergely elé pattant, aki középről, kapásból az ötösről szinte kettétörte löketével a felső lécet. A 37. percben Mim már bevette a hazai kaput, egy kiugratás után 12 méterről a kifutó Verpecz fölött lőtt a hálóba a sokat mozgó csatár, 0-1.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Aztán az 54. percben Kiss Bence ívelte be a labdát balról, a hosszú oldalonn érkezett Doktorics Áron, aki nyakán egy védővel közvetlen közelről a kapujából remek ütemben kimozduló Markek Tamásba rúgta a labdát. Mindenesetre amilyen lendülettel indította a második félidőt a Haladás mindez a 75. perc táján szép lassan abbamaradt, miután a Csákvár szívósan védekezve verte vissza próbálkozásaikat. A 77. percben lezárhatta volna találkozót a Fejér megyei legénység, Baracskai Roland beadását Debreceni Zalán az utolsó pillanatban mentette Kocsis Bence elől. Az utolsó percekben újfent a zöld-fehérek domináltak, de akcióikat sikeresen verték vissza a csákvári vitézek.

Visinka Ede a 94. percben összecsapta tenyerét, és ez a taps azt is jelentette, hogy remek fegyverténynek örülhetett a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában