Kedvező irány

2021.04.28. 22:32

Nemzetközi tornát rendez a Kiskút Tenisz Klub

Az igazi kikelet a teniszéletben is áttörést hozott, a kedvezőbb járványhelyzet miatt immár egyre rangosabb nemzetközi tornák megrendezésére van lehetőség – a Kiskút Tenisz Klubban is.

Németh Krisztián

Kurucsai Dominik kiesett egyesben, párosban javíthat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Viszló Transz Kupával indult a nemzetközi szabadtéri szezon a Kiskút útján. A hármas kategóriájú salakos tornán 16 évesek csatáznak a kontinentális ranglistapontokért. Korábban a pandémia miatt csekélyebb és egyre kevésbé nívós mezőnyt sikerült csak összeverbuválni, a tendencia megfordult. Éppen ideje volt, hiszen az elmúlt egy évben a kényszerű okok miatt számos külföldi résztvevő nem tudott, vagy nem akart nekivágni hazáján kívüli versenyzésnek.

– Határozottan jobb a helyzet – tudtuk meg Galambos Péter versenyigazgatótól. – Ahhoz képest, hogy milyen bonyolult átlépni a határokat, nagyon sok külföldi érkezett, ugyanakkor a Viszló Transz Kupa sok magyarnak is jó pontszerzési lehetőség.

Kurucsai Dominik kiesett egyesben, párosban javíthat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Érkeztek ifjú teniszezők Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Svédországból és Azerbajdzsánból is. De a környező országokból is sokan neveztek, ahogyan határainkon belülről is.

– Hétfőn és kedden a selejtezők zajlottak, szerdán rajtoltak a főtáblás mérkőzések egyéniben 32 fiúval és 32 lánnyal. A selejtezőben 20 és 30 közötti létszám jött össze mindkét nem esetében. A fiúk­nál a cseh Vojtech Vales, az európai ranglista 160. helyezettje a legmagasabban rangsorolt, a lányoknál egy magyar, Molnár Kitti az első helyen kiemelt. Az elődöntőket szombaton, a finálékat vasárnap rendezzük.

A duplán hazai színeket képviselő Kurucsai Dominik egyesben sajnos az első fordulóban elbúcsúzott, miután szerdán délelőtt 6-3 6-2-re kikapott az európai ranglistán nálánál jóval magasabban jegyzett, 435. helyen álló belga Nicolas Dispas-tól. A Kiskút Tenisz Klub versenyzője honfitársával, Hornung Igorral az oldalán párosban javíthat a román Golescu–Haiduc kettős ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában