Frissen Fejérből

2021.04.26. 08:30

Lezárnák a párharcot – Hétfőn ismét összecsap az Alba a debreceniekkel

Pénteken veszített, ám a negyeddöntős párharcban így is 2-1-re vezet az Alba kosárcsapata a DEAC ellen. Hétfőn 17 órakor újra találkoznak.

Horog László

Zaid Hearst ponterős játékára hétfőn is szükség lesz

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az már eleve nem ígért sok jót, hogy a hátvéd, Ron Curry a múlt keddi meccset követően nem tudott edzeni, a gyomrával küzd, el sem tudott utazni pénteken este a Hajdúságba. Esa Ahmad ugyan ott volt a keretben, meg is kezdte a melegítést, de gyorsan jelezte a stáb tagjainak, fájós térde miatt nem tudja vállalni a játékot.

Az első negyeddöntőn Curry 10, Ahmad 18, a másodikon Curry 12, Ahmad 14 pontot dobott, a triplákat sem hanyagolták el, összesen tízet süllyesztettek el a gyűrűben. A lepattanóknál is van szerepük, főleg utóbbinak. Az ősszel a csapat egyik vezérének számító Ahmad térdsérülése miatt a télen közel két hónapot kihagyott, ami meg is látszott a csapat eredményein, az előzőleg magabiztos, zsinórban hat győzelmet arató egylet a center távollétében hatos vereségszériába szaladt bele, majd az alapszakasz végére kiegyenesedett, legyőzte a Pécset és a bajnok Falcót, aztán következett a playoff.

Az első két meccs magabiztos koronázóvárosi sikert hozott, előbb 96-81-re nyert végig vezetve a Fehérvár, különösen Stacy Davis volt elemében, de átlagon felülit nyújtott a már említett Ahmad, Curry, Vojvoda, Hearst, Markovic és Csorvási is. A hazaiaknál Stefan Moody, Drenovac, Tóth Ádám, Moore és Hines sem teljesített rosszul, de esélyük sem volt a remeklő fehérváriakkal szemben. A második, Gáz utcai derbin sem voltak különösebb izgalmak, 114-105-re győzött az Alba, végig közel húsz ponttal vezettek, a végén a vendégek triplái beestek, ezzel közelebb jöttek, de a mérkőzés megnyerésére egy pillanatra sem volt esélyük. Pénteken minden másként alakult, Forray Gábor tanítványai rosszul dobtak, különösen a büntetőket, nem volt esélyük a sikerre, 97-82-re kikaptak.

Zaid Hearst ponterős játékára hétfőn is szükség lesz
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A hétvégén megérdemelt hazai győzelem született, ezúttal jobb volt a DEAC. Úgy gondolom, fejben nem álltunk készen az összecsapásra, nem voltunk koncentráltak, sok buta hibát vétettünk. A büntetőkkel is meggyűlt a bajunk, de ezek a debreceniek érdemeiből természetesen semmit nem vonnak le. Két alapemberünk hiányzott, ami nagyon érzékenyen érintett bennünket, két kulcsemberünk nélkül ennyire voltunk képesek. Egy tizenegy tagú futballcsapatot is megvisel, ha két kezdő játékosa hiányzik, egy kosaras együttest pedig különösen. Nagyon remélem, hétfőn már ott lehetnek a parketten. Nagy probléma nem történt pénteken, hiszen a vereség ellenére is mi vagyunk előnyösebb helyzetben. Hétfőn hazai pályán le kell zárnunk a párharcot, erre törekszünk – közölte a fehérváriak trénere, Forray Gábor.

– A harmadik meccsen magabiztos győzelmet arattunk, amihez kellett, hogy higgyünk az egész éves munkában, egymásban, a taktikában, amit kidolgoztunk. Felkeményedett a védekezésünk, ezáltal sok könnyű kosárhoz jutottunk, de felállt védelemre sem remegtek meg a kezek. Türelmesen támadtunk, így erőlködés ki tudtunk alakítani megfelelő dobóhelyzeteket. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk hétfőn, de az első lépést megtettük a talpraállás felé. Éhesek vagyunk a sikerre, az egyenlítésért megyünk Fejér megyébe – mondta Kovács Adrián, a DEAC trénere.

– Nagy szükségünk volt erre a győzelemre, ezt a mentalitást kell átmentenünk a hétfői találkozóra is. Jól választottuk meg a dobásainkat, ezáltal volt ritmusa a támadásainknak, ami meghozta a kívánt eredményt. Az egyenlítésért utazunk Fehérvárra – jegyezte meg Somogyi Ádám, a DEAC hátvédje.

– A védekezésen múlt a legutóbbi mérkőzés, hiszen általában a tranzíciós játékunkból vagyunk eredményesek, azonban ehhez ezúttal nem tudtunk megfelelő alapokat teremteni saját térfelünkön. Hétfőn javítani szeretnénk és lezárni a párharcot – tette hozzá John Gillon, az Alba irányítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában