Drámai végjáték

2021.04.19. 21:31

Hosszabbításban győzött a Bicskei TC

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában hiába vezetett kétszer is a Mol Fehérvár FC második csapata, az utolsó tíz percben megfordította a mérkőzést a Bicske együttese.

Krebsz András

Elek Ákos és csapata kevésbé volt éles a végjátékban Fotó: Pesti Tamás / FMH

Fotó:

Bicskei TC–Mol Fehérvár FC II.

3-2 (0-0)

Bicske Sporttelep, zárt kapuk mögött, vezette: Kubicsek Máté.

Bicske: Kertész – Den­cinger, Kákonyi, Varga Z. (Német J., 58.), Sötét, Farkas (Kürti, 58.), Mlinárcsik (Pekowski, 63.), Vékony, Peinlich (Lassú, a szünetben), Radó D., Lencsés. Vezetőedző: Csordás Csaba.

Mol Fehérvár II.: Dala – Tarnóczi, Tóth A., Major, Kojnok, Horváth G., Gulyás, Elek, Horváth B. (Dékei, 65.), Tóth B. (Szileszki, 65.), Tóth T. Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gól: Dencinger (69.), Kürti (83.), Sötét (92. – 11-esből) ill. Horváth B. (64.), Dékei (79.).

A szakadó esőben kezdődő vasárnap délutáni találkozó első félidejében többnyire a székesfehérvári alakulat akarata érvényesült, ám a vendégek mezőnyfölénye a kialakított lehetőségek ellenére sem érett góllá.

Az U17-es csapatban rendre jól teljesítő Tóth Tamás számára nem hozott szerencsét a 13. perc, az egyedi frizurát viselő támadó centikkel ugyan, de Kertész kapuja mellé fejelte a játékszert. Nem sokkal később a keresztléc is kisegítette a hazaiak hálóőrét, Horváth Barnabás pontrúgása után a kapufáról kipattanó labdát a 48-szoros válogatott Elek Ákos sem tudta a bicskei kapuba juttatni.

A fordulás után aztán alaposan felpörögtek az események, az utolsó fél óra alatt ötször is áthaladt a játékszer a gólvonalon. A gólzsákot az első NB III.-as találatát jegyző Horváth Barnabás nyitotta ki, akiről egy pillanatra megfeledkeztek a hazai védők, így senkitől sem zavartatva ballal a jobb felsőbe lőtt, 0-1. Szinte azonnal jött az egyenlítés, Dencinger Norbert csapott le egy kipattanóra, majd 17 méterről tüzelt, a labda egy védő lábán irányt változtatva került Dala háta mögé, 1-1. A sárga-kék mezesek öröme sem tartott sokáig, a csereként beszálló Dékei Márk 16 méterről hatalmas gólt lőve mattolta Kertészt, 1-2.

Elek Ákos és csapata kevésbé volt éles a végjátékban Fotó: Pesti Tamás / FMH

A hazaiaknak erre is volt válaszuk, a szintén csereként pályára lépő Kürti Zsolt óriási lövése a fehérvári léc alá vágódott, 2-2. A megyei derbi végén aztán az ega­lizálás előtt két sárgával a lelátóra száműzött hazai tréner, Csordás Csaba tanítványai vitték be a mindent eldöntő ütést a hosszabbításban: a hajrában mindkét gárda kitámadott, Dala Kürti 14 méteres kísérleténél bravúrt is bemutatott, ám egy rövid kihagyásnak hála a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt a bicskeiek javára. A tizenegyesponthoz a rutinos Sötét Dávid állt oda, aki ellentmondást nem tűrően, Dalát elfektetve a jobb felső sarokba bombázott, 3-2.

Győzelmükkel a bicskeiek pontszámban beérték az eddig 40 egységet gyűjtő székesfehérvári alakulatot, és felléptek a Nyugati csoport 12. helyére.

– Nyolcvan percig kontrolláltuk a mérkőzést. Jól dolgoztak a srácok, két szép átlövésgólt sikerült szereznünk a találkozó jelentős részében masszívan védekező bicskeiek ellen, de az utolsó tíz percben a koncentráció hiánya miatt sajnos becsúszott két védelmi hiba, ami megpecsételte a sorsunkat – árulta el Szalai Tamás, a fehérváriak trénere az összecsapást követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában