Alapember lett

2021.04.19. 21:35

Horváth Milán a válogatottban is debütált

A Hydro Fehérvár AV19 hátvédjének, Horváth Milánnak minden bizonnyal emlékezetes marad az idei évad. A 20 éves jégkorongozó a nyári alapozást még a Fehérvári Titánok keretével kezdte meg, majd augusztusban felkerült az ICE-ligás együtteshez, ahol végigjátszotta a teljes szezont. A múlt hétvégén pedig a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott.

Beke zsombor

Horváth Milán biztos pontjává vált a védelemnek F.: Kricskovics Antal / FMH

Fotó: Dömötör Csaba

A székesfehérvári hokiklub évek óta két felnőttegyüttest versenyeztet, az Erste Ligában indul a fiatalokkal teletűzdelt Fehérvári Titánok, a „nagycsapat” pedig az osztrák bázisú ligában szerepel. Az elmúlt esztendőkből több példa is mutatja, hogy jól működik ez a szisztéma, hiszen jó néhány fiatal tudott beépülni az ICE-ligás együttesbe, elég Sárpátki Tamásra, Mihály Ákosra, Szita Donátra vagy Szabó Dánielre gondolni.

Hasonló utat jár be az idei évadban Horváth Milán is, aki saját nevelésű játékosként végigjárta a korosztályos fehérvári együtteseket, a 2018–2019-es szezonban bemutatkozott a Fehérvári Titánokban, majd idén az ICE-ligás gárdában. A sérülések és a betegségek miatt rögtön mély vízbe csöppent.

– Augusztusban kerültem fel az ICEHL-es csapathoz, addig a nyári munkát a Titánokkal végeztem – nyilatkozta Horváth Milán. – Szerencsére nagyon sokat segítettek a társak, és mivel az előző évben is volt szerencsém pár ICE-edzésen részt venni, így nem voltam teljesen ismeretlen a csapatnak és az edzőknek sem. Természetesen voltak új arcok, de mindenki nagyon segítőkész és kedves volt. A Covid sajnos minket sem kímélt, így a szezont kevesebb hátvéddel kezdtük. Ebből kifolyólag nekem több jégidő jutott.

A fiatal hátvéd pedig élt a lehetőséggel, és az egész szezon során kihagyhatatlan volt az összeállításból, Mike Caruso és Paul Geiger bekkpárjaként szerepelt.

– A csapat szemszögéből egy jó alapszakaszt futottunk, voltak nyerő szériáink, és mondhatni, kevesebbszer voltunk lent, mint fent, de ehhez néha kellett a szerencse is. A középszakaszhoz érve látszódtak a csapaton a fáradtság jelei. A szezon közben, mivel sokszor hol 10, hol 15 emberrel tudtunk csak mérkőzéseket játszani, a végére talán elfogyott a lendületünk, nehéz volt mindenkit hasonló jó edzettségi állapotra hozni. A play­offban pedig a már említett szerencse sem volt velünk. A saját szezonom nagyon jól alakult, egyáltalán nem hittem volna, hogy eddig fogok jutni a Titánokkal elkezdett felkészülés után. Nagyon boldog vagyok, és nagyon jó szezont tudhatok magam mögött, sokat fejlődtem. Ez az év az első lépés volt, még sokat kell előrelépnem és erősödnöm a következő szezonig.

Horváth Milán biztos pontjává vált a védelemnek F.: Kricskovics Antal / FMH

A 20 esztendős Horváth kiegyensúlyozott teljesítményének pedig meglett az eredménye. Sean Simpson szövetségi kapitány behívta a Három Nemzet Tornára készülő felnőttválogatott keretébe. A mieink ugyan Ausztriától és az elit-világbajnokságra készülő Fehéroroszországtól is vereséget szenvedtek, de a mutatott játék bizakodásra adhat okot az augusztusi, Rigában rendezendő olimpiai selejtezőtornára. A Fehérvár hátvédje a korosztályos válogatottak után a felnőttek között is jégre léphetett a nemzeti csapatban, mindegyik találkozón számolt vele a kapitány, az osztrákok elleni derbin a szakma őt választotta a mérkőzés legjobbjának.

– Jól fogadtak a srácok, mindenki barátságos és segítőkész volt. Nagyon jó volt Pozsgai Tamással együtt játszani, sokat tanultam ez alatt a pár nap alatt, szerencsére jól ment a játék, jól éreztem magam az új csapatban és játékrendszerben is – mondta a fiatal hátvéd, majd előretekintett. – Mindenképpen egy jó nyári felkészülést szeretnék, utána pedig eljutni a válogatottal az olimpiai selejtezőre. Most pár nap pihenő következik, majd elkezdjük megtervezni a nyarat és a szárazedzéseket. Ameddig tudok, biztosan jégre megyek, Fehérváron javítani szeretnék a technikai képességeimen. A nyáron, ha a járványhelyzet is engedi, mindenképpen el szeretnék menni nyaralni a barátnőmmel, és kipihenni a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában