motorverseny

2021.04.28. 22:39

Hasznos gyakorlás Navarrában

A ­fehérvári ­motorversenyző, Kovács Bálint a sikeres spanyolországi szezonkezdet után sem vesz vissza, a következő fordulóig sem pihen, csapatával együtt két napot tesztelt Észak-Spanyolországban.

Beke Zsombor

Kovács (27) jól kezdett a spanyol bajnokságban

Fotó: H-Moto Team

A cseh New2Project versenyzőjének nagyon jól alakult a Spanyol Superbike Bajnokság első fordulója. Kategóriájában, az open 1000-sek között mindegyik versenyt megnyerte. Az összetett mezőnyben a rosszabbul sikerült rajtjai után az élmezőnyt ugyan nem tudta már utolérni, de több versenyzőt is megelőzött. A következő hétvége ugyan majd május 15–16-án lesz Navarrában, de a 19 éves motoros a csapatával együtt a közelmúltban két napot gyakorolt a spanyolországi helyszínen.

Kovács (27) jól kezdett a spanyol bajnokságban
Fotó: H-Moto Team

– Nagyon fontos volt ez a teszt, mivel még nem jártam soha ezen a versenypályán – nyilatkozta a H-Moto Team által menedzselt Kovács. – Mindegyik versenyhétvége előtt valószínűleg lesz egy ilyen tesztünk, hiszen Jerezen kívül még egyik pályán sem voltam, amelyekre ellátogat a bajnokság. A fő célunk az volt a hétvégén, hogy jó alapbeállításokat találjunk, és sokkal magabiztosabban utazzunk majd vissza a versenyhétvégére. Az elvárásaimnál még jobban is sikerült ez a két nap, ugyanis a legvégén az utolsó etapban egy nagyon biztató referenciakört tudtam futni, ami a tavalyi idők alapján nincs messze az élmezőnytől. A szombati nap volt a zökkenőmentesebb, akkor napos időnk volt. Vasárnap délelőtt vizesebb volt az aszfalt, így nem is hajtottunk fel a pályára, de délutánra szerencsére teljesen felszáradt. Ekkorra már volt egy jó alaptempónk, és innen még gyorsulni is tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában