Vízilabda

2021.04.16. 21:03

Harcban az aranyért a DUE-Maarsk Graphics

Az E.ON női vízilabda-bajnokság alapszakaszát domináló két együttes, a DUE-Maarsk Graphics és az UVSE Hunguest Hotels most a két győzelemig tartó fináléban méri össze tudását. Az első mérkőzés szombaton 20.45-kor kezdődik.

Beke Zsombor

Nagy harc várható a döntőben

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A bajnokság alapszakaszában kétségkívül kiemelkedett a két csapat, hiszen mindegyikőjük mindössze egy vereséget szenvedett. Ebben az idényben eddig háromszor találkoztak egymással a felek, eddig 2-1 a mérleg a Fejér megyeiek javára. A szeptemberi Magyar Kupa-döntőben Mihók Attila együttese győzött. A bajnokságban októberben nagy különbséggel nyert a DUE, de azon a találkozón koronavírus-fertőzés miatt az UVSE tartalékosan állt fel, majd a múlt héten egy kiélezett, fordulatos mérkőzésen a fővárosiak nyertek egy utolsó másodperces találattal, ezzel megszerezve a pályaelőnyt.

Nagy harc várható a döntőben
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Az alapszakasz során végig kiegyensúlyozottak voltunk. A fináléban elsősorban a védekezés minősége döntheti el, melyik csapat tudja minimalizálni az elkerülhető kapott gólokat – nyilatkozta Mihók Attila, a dunaújvárosiak vezetőedzője. – Az idei évadban kétszer nyertünk már ellenük, tudjuk, hogy legyőzhetjük őket. Nyílt sisakos találkozókra számítok, nem szabad, hogy a tét nyomja a vállunkat, ne a feszültség domináljon, hanem a lehetőség adta felszabadultság kell hogy érződjön a csapaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában