Gigászok harca

2021.04.19. 18:02

Fejér megyei erősember-győzelmet eredményezett a CESA® Liga első állomása

Április 17-én Sárbogárdon került sor a CESA® Liga első versenyére, melynek tétje nem kisebb volt, mint az első osztályú Prémum Ligába történő kvalifikáció.

Elekes Gergő

Mintha csak munkába menne a sárosdi versenyző...pedig nem

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

8 versenyző már 2020-ban elérte ezt a célt eredményeivel, további 4 hely azonban még kereste gazdáját a 12 fős, 7 állomásos Prémium Ligában. Mivel a szervezők minden eshetőségre gondolnak, ezért a sárbogárdi esemény első 4 helyezettjén túl további 2 versenyző számára áll fent a lehetősége, hogy tartalékosként bekerüljön a „nagyok közé” – mondta el portálunknak Mounier Stephane főszervező.

Ezek fényében talán nem is annyira meglepő, hogy az ország minden pontjáról, sőt még Felvidékről is érkeztek erősemberek a zárt kapus megmérettetésre. A 23 versenyző számára 6 nagyon kemény feladattal rukkoltak elő a szervezők.

Elsőként egy 8,5 tonnás kamiont kellett egy hám segítségével 20 méteres távon elvonszolniuk, majd az úgynevezett vegyesnyomás következett. Itt először egy 93 kg-os rudat, az Apollo rudat kellett a fejük felé emelniük, majd ugyanez a sors várt a 110 kg-os vasrönkre és a 103 kg-os lengősúlyra is.

Mintha csak munkába menne a sárosdi Mészáros Dávid...pedig nem
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A harmadik versenyszám egy 380 kg-os teherautókerék háromszori időre történe átforgatása volt. Ez, valamint a vegyesnyomás sok titán erején fogott ki.

Mészáros Dávid úton a győzelem felé
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Negyedikként egy lengő és egy koffer cipelése várt a versenyzőkre 10 méteren, itt választaniuk kellett két súlykategória közül: vagy egy 330 kg-os lengő és 2 darab 110 kg-os koffer, vagy 350 kg-os lengő és 2 darab 130 kg-os koffer várta őket a rajtvonalnál.

A kocsi hátuljába még 60 kg többletsúlyt is helyeztek a szervezők
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az ötödik, látványos feladat során egy autótartó keretben parkoló Range Rover terepjárót kellett minél többször felhúzniuk, majd következett az utolsó versenyszám, a kőgolyópakolás. E során 4 különböző súlyú golyót kellett egy állványra 130 cm-re (109 és 120 kg) és 120 cm-re (130 és 140 kg) felpakolni

A napot a kőgolyópakolás zárta
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén Fejér megyei siker született, az élen ugyanis 3 versenyszámot megnyerve, a tabellát végig vezetve a sárosdi Mészáros Dávid végzett 129,5 ponttal. Őt Borovszky Norbert 126, Somogyi Dávid 120 és Boros Szabolcs 112 ponttal követték, így ők négyen kvalifikálták magukat biztosan a Prémium Ligába. Tartalékosként még Trencsányi Patrik 105,5 ponttal és Makai Renátó 105 ponttal szintén esélyes arra, hogy a Ligába kerüljön, ha valamelyik versenyző a 12-ből nem tudna elindulni.

Versenyzők és szervezők egy képen
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A folytatásban április 24-én Balatonlellén az abszolút bothúzó OB várja a versenyzőket, ahol két csoportban, 105 kg alatt és felett mérik össze erejüket a gigászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában