Frissen Fejérből

2021.04.12. 21:23

Az Alba és a Cunder is győzni tudott

Az NB II.-es férfi kézilabda-bajnokság őszről elhalasztott mérkőzéseit pótolták pénteken és szombaton a VOK-ban, mindkét fehérvári gárda otthon tartotta a pontokat.

Krebsz András

Az Alba-Máv győzelmével fellépett az ötödik pozícióba

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cunder TU Kézisuli –Dabasi KC VSE U23 29-22 (15-11)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Ritter, Sörös.

Cunder: BOKRÉTA – Varga M. 3, Csóka 5, RUPRECHT 9 (1), BENCZE 6, BAKOS 6, Karniczki. Csere: Kovács G., Babócsai, Ács, Kovácspál. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 6. perc: 0-3, 12. p.: 5-4, 21. p.: 9-8, 28. p.: 14-10, 36. p.: 19-12, 43. p.: 22-15, 51. p.: 24-20, 57. p.: 27-21.

A kiesés elől menekülő, foghíjasan kiálló Dolezsál-legénység nehezen vette fel a pénteki mérkőzés ritmusát – az első Cunder-gólra öt és fél percet kellett várni –, ám ezt követően Bakos talpról eleresztett bombái mellett Ruprecht és az egész találkozón a védőfalban sokszor megjátszható Bencze találatainak köszönhetően fokozatosan átvette a vezetést a hazai csapat, a félidőben pedig már néggyel vezettek Csókáék.

– Sikerült úgy beleállnunk a mérkőzésbe, hogy elhittük, egységesek vagyunk. Elfogadtuk, amennyien éppen ki tudunk állni, az jelenti a Cundert – árulta el Dolezsál Károly, a hazaiak mestere. A második játékrész elején Bokréta valósággal megbabonázta (nyolc perc alatt nyolc védés) a vendégeket, nem kevesebb, mint húsz hárításig jutott, Ruprecht igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, Bakos és Bencze pedig szezonbeli legjobb teljesítményével segítette a győzelemhez a továbbra is nehéz helyzetben lévő cundereseket.

– A hatalmas akaraton kívül néhány esetben a higgadtságnak és persze a jó pár extra teljesítménynek köszönhető a győzelem, amire nem sokan fogadtak volna az összecsapás előtt.

Alba-Máv-Előre SC –VSK Tököl 35-20 (17-10)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Bazsó, Németh D.

Alba-Máv: Hátas – KRÁLL 7, IFJ. GRŐBER M. 5, Szalczinger, BÁRDOS 8, Rohonyi 3 (1), Kanyó Bence 2 (1). Csere: Salamon P. (kapus), Kanyó Balázs 3, Harsányi 4, Szám 3, Salamon D., Forgács. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 8. perc: 5-2, 15. p.: 9-4, 22. p.: 12-7, 28. p.: 16-9, 36. p.: 19-12, 43. p.: 26-12, 52. p.: 30-17.

Az Alba-Máv győzelmével fellépett az ötödik pozícióba
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rövid kispaddal érkező tököliek nem sokáig tudták megnehezíteni az Alba dolgát szombaton, a kapuban ezúttal Hátassal kezdő fehérvári alakulat hamar meglépett a vendégektől. A hat lövésből négyszer eredményes Krállon kívül leginkább Bárdos termelte a gólokat, a balátlövő két pontatlan kísérlet után hatszor zörgette meg a piros mezesek hálóját, emellett blokkolt három lövést és szerzett két labdát az első játékrészben, melynek végén már félig zsebben érezhették a pontokat a kék mezesek.

– Fegyelmezetten játszottunk, mindenki hozta az elvárt teljesítményt, jók voltak a váltások, az egész csapattal elégedett vagyok – mondta Madár Imre, a fehérváriak tiszteletbeli elnöke. A folytatásban tizennégy találattal is vezettek a hazaiak, ifj. Grőber Mátyás négy, Králl, Rohonyi és Harsányi három-három góllal terhelték meg a hajrában már sérülten védő Szakács hálóját, a végén pedig mindenki játéklehetőséghez jutott a jövő héten éppen a Tököl otthonába látogató albásoknál. – Örülök, hogy ilyen sima győzelem született, nem lesz nehéz motiválni a srácokat a jövő heti összecsapásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában