Foci

2021.04.06. 17:42

Az AFC Csákvár bennmaradása ezen a meccsen is múlik

Nem sokat pihenhettek az Aqvital FC Csákvár labdarúgói, a vasárnap sikeresen lejátszott Kazinbarcika Kolorcity SC elleni mérkőzés után már készülhetnek a Békéscsaba 1912 Előre FC ellen a Merkantil Bank NB II 31. fordulójában.

Káldor András

Madarász Márkra (fehér) nagy feladat vár Békéscsabán

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban, mivel ezt megelőzően a békéscsabai kézilabdás hölgyek az MTK-val mérkőznek a kézilabda NB I 18. fordulójában.

A hétvégi győzelem ellenére azonban még nem lélegezhettek fel a sárga-kékek, hiszen roppant szoros a mezőny hátsó fele. Mögöttük három együttes is – a Siófok, a Kazincbarcika, és a Szentlőrinc – csupán egy ponttal gyűjtött kevesebbet. Igaz, az előttük álló Kaposvárnak is csak kettővel, a Dorognak hárommal, de a Szegednek is csak öttel van több pontja, mint nekik. Mindenesetre a lila-fehérek elleni összecsapás is felér egy „élet-halál” harccal, itt már minden egyes pontnak különös jelentősége lehet a végelszámolás szempontjából.

Madarász Márkra (fehér) nagy feladat vár Békéscsabán
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ilyen lesz a viharsarki mérkőzés. A Békéscsaba 1912 Előre ugyan tisztes távolból figyeli a kiesés elleni küzdelmet, de kilencpontos előnye könnyen el is olvadhat. A csabaiak érdekes módon az idei bajnokságban otthon szerepelnek gyengébben, mindössze négy alkalommal nyertek a Kórház utcában, míg idegenből hatszor vitték haza a három pontot. Ennek ellenére Preisinger Sándor alakulata az összecsapás esélyese, a csákvári pontszerzés – főleg az őszi 3-5 fényében – bravúrnak számítana. Akkor túlságosan sok esélyt nem adtak a vendégek, dacára annak, hogy Daru Bence találata még a vezetést jelentette számukra, ám a folytatásban a békésiek akarata érvényesült, és 22- után lőtt három góljuk el is döntötte a csatát.

Ráadásul a vasárnapi fordulóban a sereghajtó DEAC ellen magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak a csabaiak, így aztán kellő önbizalommal várhatják a találkozót.

A soron következő mérkőzés egyébként a tizenegyedik Békéscsaba–Csákvár meccs lesz, melyekből négy alkalommal a házigazdák, háromszor pedig a vendégeik kerültek ki győztesen, a fennmaradó három alkalommal döntetlen maradt az eredmény.

– Bár nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisnak számító Kazincbarcika ellen, és ezzel végre alattunk húzzák meg a képzeletbeli vonalat, ám ez csak pillanatnyi állapot. Ezzel a sikerrel még nem értünk el semmit, csupán a lelkeknek tesz jót, hogy hosszú hónapok viszontagsága után végre elmozdultunk a holtpontról. Aki csak a 4-1-es végeredményt látja, azt gondolhatná, sima meccs volt, pedig nagyon meg kellett dolgoznunk a három pontért. Roppant szoros a mezőny hátsó fele, minden pontnak jelentősége van. Békéscsabára sem feltartott kézzel utazunk. Tisztában vagyunk vele, a hazai gárda a kilencven perc esélyese, de megpróbálunk meglepetést okozni. Eltiltottunk nincs, ugyanaz a keret áll rendelkezésemre, mint legutóbb a Barcika ellen. –fogalmazott Visinka Ede, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában