Frissen Fejérből

2021.04.22. 19:52

Alba Triatlon: szezonrajt

Nem kell tovább várni a versenyzési lehetőségre az Alba Triatlon SE-nek, két megmérettetést már töröltek, ám a hétvégén a Balaton partján elindul a szezon.

Németh Krisztián

A hétvégi duatlon-szezonnyitón a két futószám között kerékpárra kell majd pattanniuk az Alba Triatlon versenyzőinek

Fotó: a klub

Három hónap nagyon rövid idő. Márpedig tavaly a koronavírus-járvány miatt mindössze ennyi ideig tarthatott a triatlonosok szezonja. A klubnál abban bíznak, hogy a hétvégén ott tudják folytatni, ahol tavaly abbahagyták. Nemcsak azért, mert Balatonbogláron tartották a szezonzáró megmérettetést, hanem azért is, mert több mint 25 utánpótlás-versenyzővel tudtak rajthoz állni tavaly októberben, ami egyesületi szinten remek létszám. Nem mellesleg egyéniben egy ezüstéremmel, csapatban pedig egy bronzzal, továbbá sok értékes helyezéssel tértek haza a fehérváriak a szezonzáróról.

Sajnos az már most látszik, hogy foghíjas lesz a létszám, Lédeczi Lotti, a tavalyi szezonifjú üdvöskéje és felfedezettje, aki időközben a központi Héraklész-programba is bekerült, még nem lehet ott a szezonnyitón, ahol összesen mintegy négyszázan fognak rajthoz állni.

A hétvégi duatlon-szezonnyitón a két futószám között kerékpárra kell majd pattanniuk az Alba Triatlon versenyzőinek
Fotó: a klub

– Ezúttal is nagy csapatot állítunk ki, de a járvány több fiatal versenyzőnket is érintette az elmúlt időszakban. Sok gyerek két-három hétre is kiesett az edzésből. Igyekeztünk a lehető legjobban elvégezni a felkészülést – tudtuk meg Takács Pétertől, az Alba Triatlon SE vezetőedzőjétől.

– A járványhelyzetre tekintettel a hétvégi országos bajnokságon rendkívüli szabályok lesznek érvényben. A célba érkezést követően a futóknak el kell hagyniuk a verseny területét. Ez a szombati egyéni és a vasárnapi csapatversenyre, a vegyes váltóra is igaz lesz. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy sehol ne alakuljon ki csoportosulás. Ilyen kényszerű okok szülte körülményekre még soha nem volt példa – zárta mondandóját a szakvezető.

A triatlon szezonja nyáron lesz, a duatlon lehetővé teszi, hogy a versenyszezont a tavaszi és az őszi időszakra is kiterjesszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában