Frissen Fejérből

2021.04.16. 20:51

A váli származású vitorlás, Berecz Zsombor ismét Európa-bajnok lett

A váli származású vitorlázó, Berecz Zsombor megvédte az Európa-bajnoki címét a Portugáliában rendezett Finndingi osztály kontinenstornáján.

Beke Zsombor

Berecz Zsombor csütörtökön mind a két futamát meg tudta nyerni

Fotó: Joao Costa Ferreira/OSGA Photos

A 2018-ban világbajnok, 2020-ban Európa-bajnok 34 éves vitorlázó az olimpiai kvóta birtokában utazott el a 2021-es portugáliai Európa-bajnokságra. A Finndingi osztályban népes mezőny gyűlt össze, 29 nemzet 49 versenyzője szállt vízre.

Berecz Zsombor csütörtökön mind a két futamát meg tudta nyerni
Fotó: Joao Costa Ferreira/OSGA Photos

Annak ellenére, hogy a VVSI-ben nevelkedett magyar vitorlás nem az első számú hajójával indult el a megmérettetésen, jól kezdett a nyitónapon. A hétfőn megrendezett két futamot Berecz Zsombor a negyedik és ötödik helyen zárta, ezzel az eredménnyel összetettben rögtön az élre ugrott. Kedden a spanyol Joan Cardena megnyerte mindegyik versenyt, és mivel a magyar vitorlás a nyolcadik és a kilencedik helyen zárt, összetettben a dobogó második fokára csúszott vissza. Az erősebb szélben megrendezett harmadik napon egy hatodik és hetedik hellyel újra az összetett élére ugrott Berecz, mint utóbb kiderült, ezt a pozíciót már nem is engedte ki a kezéből. A végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó (riválisainak jóval hektikusabb eredményei voltak) vitorlásnak a legjobban az utolsó előtti, csütörtöki nap sikerült, amikor a nap mindkét futamát megnyerte, így jó előjelekkel várhatta a pénteki zárást. Az utolsó előtti versenyen Berecz az ötödik helyen ért a célba, amivel bebiztosította az Európa-bajnoki címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában