Aqvital FC Csákvár

2021.04.24. 13:00

A pontszerzés reményében

A Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában a Szombathelyi Haladás vendége lesz az Aqvital FC Csákvár vasárnap 17 órától. A csákváriak megpróbálnak pontot hozni a Rohonci útról.

Káldor András

Baracskai Roland (fehér) a Csákvár csapatkapitánya támadásban

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nagy harcban van az NB II-es tagsága meghosszabbításáért az AFC Csákvár csapata, a zöld asztalon a klub vezetése ezt már „elintézte”, azaz megkapta a jövő évi szezonra a klublicencet a gárda. Most már „csak” a pályán kell kiharcolniuk a bennmaradást ahhoz, hogy ősztől továbbra is másodosztályú bajnokit rendezhessenek a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. Ennek egyik állomása lesz a Haladás elleni összecsapás, amely egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak. Dacára annak, hogy a 15. fordulóban rendkívül sima meccsen tartották otthon a három pontot Visinka Ede tanítványai. 3-1-re nyertek a sárga kékek Posztobányi Patrik, Madarász Márk, és Major Gergő találataira csak a 93. percben tudott válaszolni Németh Márió. Mindenesetre a több mint százéves Haladásnál vendégeskedni egyáltalán nem könnyű feladat, mivel a zöld-fehérek tizenhat hazai meccsük közül csupán kétszer, a Dorog és a Gyirmót ellen szenvedtek vereséget, igaz hét győzelmük mellett hét döntetlen is született. A Mátyus János által irányított legénység a közvetlen élmezőny mögött tanyázik, az Ajkával, Nyíregyházával, a Budaörssel és Soroksárral van harcban az ötödik helyért.

Baracskai Roland (fehér) a Csákvár csapatkapitánya támadásban Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

- Öt forduló van még hátra a bajnokságból, ezeken a meccseken kell annyi pontot gyűjtenünk, ami elegendő a bennmaradáshoz. A Haladás ellen bravúrral visszahozhatjuk azt, amit elveszítettünk, továbbra is a mi kezünkben van a sorsunk. – fogalmazott Albert István, aki szerdán betalált a Szentlőrinc SE hálójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában