Frissen Fejérből

2021.03.29. 22:01

Véget értek az utánpótlás-bajnokságok a hokisoknál

A hétvégén zárultak a küzdelmek az U14/A, az U16/A, az U18 és U21-es korosztályban. A fehérvári jégkorongozók két aranyat és két ezüstöt nyertek.

Horog László

A szezonban nagy volt a forgalom a fehérvári Csibi Dávid kapujánál, a ketrec előtt a védő, Szabó Péter igyekszik takarítani

Fotó: IOGJA

Egyedüli hazai hokiklubként az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémia felső négy együttese vívott bajnoki döntőt, ötvenszázalékos teljesítménnyel. A két középső korosztály aranyérmes lett.

– Az feltétlenül öröm, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét ott voltunk a finálékban a 14, a 16, a 18 és 21 éven aluli korosztályban. Tavaly márciusban a rájátszásokra nem került sor, nagy dolog, hogy ezúttal végigmentek a küzdelmek. Alsóbb korosztályban az U14/B és az U16/B még játszik ugyan mérkőzéseket, rövidesen ők is befejezik a bajnokságokat, ahogy az U12/A is, a Magyar Kupa küzdelmeit. Amúgy a hazai utánpótlásidény véget ért. Mind a négy, fentebb említett, első csapatunknál volt esély a végső győzelemre, de így is nagyon elégedettek vagyunk a szerepléssel, július óta vagyunk jégen, rengeteget dolgoztunk – mondja Fekti István igazgató, aki tíz éve vezeti a fehérvári akadémiát.

A szezonban nagy volt a forgalom a fehérvári Csibi Dávid kapujánál, a ketrec előtt a védő, Szabó Péter igyekszik takarítani
Fotó: IOGJA

A 14 éven aluliakat Galsi Péter vezetőedző és Pillok Martin másodedző dirigálja, az Újpest ellen három mérkőzésen, 2-1-es összesítéssel kerültek a MAC Budapest elleni fináléba, ahol 2-0-s vereséget szenvedtek, mindegyik összecsapás szoros volt, az első különösen. Eggyel magasabb korosztályban aranyérmes lett az IOGJA, az egykori kiváló szlovén hátvéd, Andrej Brodnik és Pillok Martin együttese a négy között a MAC-ot söpréssel, 12-0-s összesítéssel verte, a két győztes meccsig tartó párharcban a meccseken előbb 7-0-ra, majd 5-0-ra nyertek a fehérváriak, akikre a döntőben az Újpest várt. A Megyeri úti lilák sem okoztak gondot, 2-1-re és 5-2-re győztek az akadémisták, ezzel bajnokok lettek. Hasonlóan az U18-as brigádhoz, akiket Rasztyiszlav Ondrejcsik és Sofron Attila irányít, az elődöntőben az Újpestet verték itthon 6-3-ra, idegenben 4-3-ra, a fináléban pedig a MAC várt rájuk, az egyik fél három győzelméig tartó küzdelem öt meccsen dőlt el, az utolsó felvonást magabiztosan, 3-0-ra nyertek a kék-fehérek. Nehezített körülmények között feszültek egymásnak a gárdák, az utolsó két találkozóra idegenben került sor, ugyanis a harmadik meccset is pótolni kellett, ugyanis technikai problémák, a jégkészítő gép meghibásodása miatt elmaradt az eredeti időpontban.

Fekti István
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Emiatt újszerűen alakult a koreográfia, összesítésben 2-1-re a MAC vezetett, innen fordítottuk meg a szériát. A fővárosiaknál volt a pályaelőny, az első derbit megnyerték 3-2-re, itthon egyenlítettünk, pedig a meccsen már 3-0-ra vezettek a vendégek, végül 6-4-re győztünk. A következő, budapesti derbi elmaradt, itthon folytattuk, kikaptunk 4-3-ra, majd következett egy pesti kirándulás, 2-1-es győzelemmel, végül az elmaradt találkozó pótlása szintén idegenben, a 3-0-s sikerünk bajnoki címet jelentett. Ez nem jött össze a 21 éven aluliaknál, az együttest Vaszjunyin Artyom és Énekes Lajos dirigálja. Ott is öt meccsen dőlt el az első hely, a párharcban 2-1-re vezetett a Miskolc, itthon egyenlítettünk, a mindent eldöntő találkozón, vasárnap délután balszerencsés, 5-4-es vereséget szenvedtünk.

A 18 éven aluliak számára még nem ért véget a szezon, szerdán Sankt Pöltenben rendezik az ICEJL, az osztrák bázisú bajnokság fináléját. A magyar bajnok az osztrák győztessel csap össze, egy mérkőzésen, a fehérváriak a Klagenfurttal viaskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában