Redrock Falmászóterem

2021.03.22. 20:42

Kitettek magukért a mászók

A koronázóváros adott otthont az idei negyedik falmászó Magyar Kupa-fordulónak, a IX. Redrock-Stubai versenyen két arany mellett három ezüst- és négy bronzérmet kaparintottak meg a fehérvári sportolók.

Krebsz András

A fehérvári Légrádi-Pallós Anna a budapesti Gi Falmászóklub színeiben versenyzett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Mozogj Kreatívan Sportegyesület (Redrock) Major utcai főhadiszállásán alaposan felpezsdült az élet az elmúlt hétvégén, a péntektől vasárnapig tartó megmérettetésre 270 mászó nevezett, az indulók közül a fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület és a székesfehérvári Hegymászó Sportklub mászói és képviseltették magukat.

A köteles biztosítás nélkül zajló boulderversenyen a nyílt férfimezőnyben Csutorás Gergő (Rotpunkt) a 43., Lengyel Csaba (Rotpunkt) a 44., Pajor Vince (Rotpunkt) a 69., míg Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 98. helyen végzett. A nőknél Forgács Eszter Evelin (Rotpunkt) a 19., Sándor Réka (Redrock) a 26. pozícióban zárt.

A fehérvári Légrádi-Pallós Anna a budapesti Gi Falmászóklub színeiben versenyzett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A seniorok között a férfiaknál Csutorás Gergő a 11., Lengyel Csaba a 12., Czeglédi Attila (SZHSK) a 25., míg a nőknél Sándorné Szappanos Ágnes (Redrock) a 2., Kőhegyi Ákosné (SZHSK) pedig a 6. helyen zárta a viadalt.

A junioroknál Szegedi- Csinády Balázs (Redrock) a 2., Szegedi-Csinády Csongor (Redrock) a 4., a lányoknál Imre Léna (Redrock) a 3., Németh Virág (Redrock) az 5., Forgács Eszter Evelin a 8., Sándor Réka a 9. pozíciót szerezte meg.

Csutorás Gergő rutinos mászóként kereste a fogásokat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Ifjúsági B korcsoportban (2006–2007-ben születtek) Kovács Samu (Redrock) a 3., Pajor Vince a 4., Gugi Álmos (Redrock) a 6., Hegedüs-Krisó Dénes a 8., míg a lányok mezőnyében Hrabovszki Zia a 4. legjobb eredményt érte el.

A serdülők között Smakaj Dániel Driton (Redrock) az 5. lett, a lányoknál Zsákai Eszter (Redrock) megnyerte a versenyt, Juhász Tamara (Rotpunkt) a 3., Domahidy Kata (Redrock) a 4., Pajor Natália (Rotpunkt) pedig az 5. helyen végzett.

 

A gyerekek mezőnyében Szász Attila (Redrock) a 2., Fürstner Leon (SZHSK) a 4. pozíciót szerezte meg. A legkisebbeknél (mini korcsoport) Németh Levente (Rotpunkt) a 3., Szentes Ákos Benedek (Redrock) a 4., Nosai Benedek (Redrock) az 5., Elekes Benedek (Redrock) a 6. helyezést érte el, a lányoknál Nagy Emese Nelli (Redrock) megnyerte a viadalt.

– Több szempontból is izgalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött. Külön higiéniai stáb dolgozott a verseny alatt, emellett pedig ózongenerátorokat is működtettünk. Novemberben kétszeresére bővítettük a termünket, ami így még változatosabbá és érdekesebbé vált, ezt sokan most próbálhatták ki először, ráadásul az építők remek utakat raktak össze a hétvégére. Az emberek ki vannak éhezve a mozgásra, emiatt is lehetett ilyen magas a nevezők száma, szerencsére az önkéntesekkel együtt gond nélkül végigvittük ezt a három napot. A kísérők nem jöhettek be hozzánk, így Zoomon keresztül élőben közvetítettük a versenyt, a döntőket pedig a Facebookon szintén élőben figyelhették az érdeklődők. A tavalyi rendezésünk a járványhelyzet m iatt elmaradt, gyakorlatilag ezt most tudtuk bepótolni – foglalta össze a hétvége tapasztalatait Grósz Ákos főszervező, a Mozogj Kreatívan Sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában