Aqvital FC Csákvár

2021.03.03. 23:03

Kiegyenlített meccs

A Merkantil Bank NB II 27. fordulójában az Aqvital FC Csákvár együttese közvetlen riválisa, a Dorogi FC vendégeként pontot tudott rabolni a Buzánszky Jenő Stadionból.

Káldor András

Nem bírtak egymással, a Csákvár büntetőből egyenlített

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Dorogi FC–Aqvital FC Csákvár 1-1 (0–0)

Dorog, zárt kapuk mögött.

Vezette: Hanyecz Bence (Király K., Belicza B.).

Dorog: Borsos – Kárász, Dlusztus, Berkó, Papp M. – Rjasko – Lénárth (Nagyházi, 86.), Csillag D. (Szedlár, 81.) – Zuigéber (Girsik, 83.), Kanalos – Szabó L. (Beliczky, 81.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

AFC Csákvár: Markek – Major G. (Murka, 65.), Csató M., Vaskó (Albert, 46.), Kocsis B. – Posztobányi (László, 81.), Mészáros D. (Baracskai, 65.) – Sejben, Madarász M., Mim – Vörös T. (Baranyai, 46.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Lénárth (62.), ill. Madarász (11-esből, 73.).

Rendkívül fontos összecsapás várt a kék-sárgákra, akik abban bíztak a kezdő sípszó előtt, hogy most már tényleg elindulnak felfelé. Az utolsó három bajnoki mérkőzésükön hat pontot szereztek, és mindössze egy gólt kaptak, ami igencsak dicséretes.

Az 5. percben veszélyeztetett először a házigazda, 23 méterről végezhetett el szabadrúgást a Dorog, azonban Csillag Dárius lövése azonban a kapu mellé szállt. Majd egymás után kétszer hárított Markek Tamás, előbb Kárász Krisztián, majd Dlusztus András lövését fogta biztosan. Ezt követően a 19. percben Tony Markos Kanalos egy csel után, 25 méterről vette célba a csákvári kaput, az életerős lövést Markek bravúrral hárította. Közben Hanyecz Bence játékvezető nem „kímélte” a vendéglátókat, zsinórban három sárga lapot is kiosztott.

Nyomott ugyan a Dorog, de a csákvári védelem jól tartotta magát, de igazán a 41. percben jegyezhettünk komoly lehetőséget tőlük. Ekkor Madarász Márk bal oldali beadásánál a hazai védők az utolsó pillanatban mentettek szögletre a gólra éhesen érkező Vörös Tamás elől.

Nem bírtak egymással, a Csákvár büntetőből egyenlített
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A szünet után Mim Gergely futott el a jobb szélen, majd élesen a kapu elé lőtte a labdát, amely a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Aztán a dorogi fölény a 62. percben érett góllá, Kárász jobb oldali beadását Tomás Lénárth fejelte 6 méterről a hálóba, 1-0.

Aránylag gyorsan jött a csákváriak válasza, a 71. percben a frissen beállt Murka Benedek beadása után a 16-oson belül Papp Máté ért kézzel a labdához, Hanyecz Bence játékvezető pedig a dorogi játékosok tiltakozása ellenére határozottan a büntetőpontra mutatott. A 11-est már a 72. percben Madarász nagy erővel küldte a jobb alsó sarokba, 1-1. Az egyenlítést követően a Fejér megyei gárda kapujához elé szögezte ellenfelét, azonban újabb gólt már nem tudott szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában