Demeter Bence a 17. helyen zárt

2021.03.02. 20:49

Kaszáé lett az ezüst

Első erőfelmérőnek mindenképpen jó volt a Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Öttusa Viadal. A fehérváriak a középmezőnyben végeztek.

Ferencz Balázs

Kasza Róbert (jobbra) fogadhatta a gratulációkat, Demeter Bence is tapasztaltabb lett

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport-archív

Magasra tették a lécet magyar hölgyek a 2021-es esztendő első nemzetközi öttusaversenyén. A Peridot fedett pályás viadal hétfői, női döntőjében az UTE pentatlonistája, Gulyás Michelle ért célba elsőként, míg a Volán Fehérvár olimpiai kvótával rendelkező sportolója, Kovács Sarolta a hetedik lett.

– Elképesztő verseny volt, rettentően boldog vagyok, hogy nyertem. A hajrában már csak a szívem vitt, nem is tudom, hogy sikerült megújulnom az utolsó nyolcvan méteren. A kulcspont az utolsó lövészetem volt. Szerencsére elbírtam a terhet – mesélte Gulyás.

– Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a futásomon, és jól is ment, annak ellenére, hogy most, több mint egy év kihagyás után fárasztó volt a két felvonás, a selejtező és a döntő. Úgy érzem, ezen a versenyen mindenhol elhagytam egy pici pontot, vívásban és most a laser run során a lövészetem miatt is. Tanulságos verseny volt, de nagyon elégedett vagyok az eredményemmel – vélekedett Kovács Sarolta a férfiak döntőjét megelőzően.

A hölgyek sikeréből épített elvárásoknak 13 férfiú igyekezett megfelelni. A nap nagy részében leginkább a rutinos Kasza Róbert tett ki magáért. A KSI sportolója kilencedikként szállt ki a medencéből az úszás után, kiválóan vívott (23-12), és a lovaspályát is hibátlanul teljesítette, így három másodperces előnnyel indulhatott a laser-runra a lett Svecovs előtt. S nem tétlenkedtek a fehérvári legények sem.

Kasza Róbert (jobbra) fogadhatta a gratulációkat, Demeter Bence is tapasztaltabb lett
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport-archív

A szintén olimpiai indulási jogot birtokló Demeter Bence – aki másfél éve nem versenyzett – jól úszott, a hatodik volt az első szám után, s hasznára vált, hogy az utóbbi időben elindult a párbajtőr-viadalokon is, mert 20-15-ös mérleggel jött le a pástról. Nem lovagolt hiba nélkül, a számban csak 26. volt, míg az összesítés a 10. pozícióba rangsorolta a lövészettel kombinált futás előtt. Klubtársa, a volános Tamás József 1 ponttal/másodperccel követte. A fiatal öttusázó nyerte az úszást, a vívást a középmezőnyben zárta (19-16), s épp úgy lovagolt, mint Demeter. Lehetséges, hogy a laser-runra már fáradtak a kezek, a lábak és az agy is, mert Demeter Bence a 17. helyre csúszott vissza, míg Tamás Joci a 27. lett. Kasza sem tudta megtartani vezető helyét, végül megelőzte őt a német Patrick Dogue.

Viszont Kasza Róbert ezüstje mellett magyar bajnoki címnek örülhetett. A hazaiak közül Bereczki Richárd a 10., Gyurka Márk a 12, Böhm Csaba a 16., Kardos Bence a 18., Regős Gergely a 21., Viczián Bence a 24., Szép Balázs a 25., Marosi Ádám a 26., Koleszár Mihály a 33., Gáll András a 35. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában