Kovács Bálint újabb kihívás előtt áll

2021.03.10. 20:48

Irány a spanyol superbikebajnokság

A H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője, Kovács Bálint újabb kihívás előtt áll. A fehérvári ifjú pilóta a spanyol superbikebajnokságban indul idén.

Ferencz Balázs

Kovács Bálint számára nem csupán a részvétel a fontos

Fotó: H-Moto

Ugyan a technikai sportok képviselőit sem kíméli a pandémiás helyzet, de a H-Moto Team, úgy tűnik, továbbra is jó úton jár. 2021-ben is a lehető legjobb körülményeket kívánják biztosítani versenyzőik fejlődése érdekében. A csapat első számú motorosa, Kovács Bálint újabb kihívás előtt áll, hiszen a cseh New2Project Yamaha R1-s versenygépével a spanyol superbikebajnokságon rója majd a köröket.

– Bálintnak minden lehetősége adott lesz ahhoz, hogy idén sokat fejlődjön. A spanyol bajnokság komoly előrelépés lesz, elég csak azt megnézni, hogy tavaly öt egykori, a superbike-világbajnokságon induló versenyző állt rajthoz. Fejlettebb motorral és komolyabb háttérrel vághat neki ennek a szezonnak, és a célunk egyértelműen az, hogy az év folyamán egyre közelebb kerüljön az élmezőnyhöz – fogalmazott Rizmayer Gábor, a H-Moto Team sportigazgatója.

Kovács Bálint számára nem csupán a részvétel a fontos
Fotó: H-Moto-archív

A fehérvári motorversenyző a téli időszakban sem pihent. A Fit4Race programjában teljesítette felkészülését, de hamarosan megkezdi a nagypályás motoros edzéseket.

– Bálint folyamatosan készül, és kijelenthetem, hogy nemcsak a motorsportot űzők, hanem a teljes sportélet tekintetében is kiemelkedő mutatókkal rendelkezik – mondta Kelemen Krisztián csapattulajdonos. – Kifejezetten örülök annak, hogy a New2Project csapatával sikerült megegyezni, és Bálint velük motorozza végig a spanyol superbikebajnokságot, ahol nem a részvétel lesz a cél számára, hanem az egyértelmű fejlődés és a sikeres szereplés. Mindez egybevág Bálint fejlesztési koncepciójával, ráadásul tárgyalásban vagyunk még egy top 10-es Endurance vb-csapattal is, ahol csak a pénzügyi lehetőségeinknek kell találkoznia a csapat igényeivel, mert Bálint képességei már meggyőzték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában