Nem fért bele a sok hiba, kikaptak

2021.03.01. 11:44

Fordulás után szakadt le a Gárdony

Nem tudta megismételni a bravúrt a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabda csapata. Az ősszel idegenben legyőzött Kozármisleny SE a Velencei-tó partján vágott vissza.

Ferencz Balázs

Pados Mónika (a labdával) egy gólja mellett hasznos volt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Gárdony-Pázmánd NKK–Kozármisleny SE 21-26 (9-10)

Gárdony, nézők nélkül. V.: Marton Zs., Szabó E.

Gárdony: Binó – Vörös 5, Czuczu 2, Becséri 8, Nagy A., Hamuth 2, Hrabovszky. Csere: Magyar N. (kapus), Győrffy, Pervein 2, Pados 1, Szűcs N. 1, Ágoston. Edző: Virincsik Anasztázia.

Kozármisleny: Gadányi – Schäffer 3, Polics 3/1, Linder 2, Halász, Szemmelrock 3/1, Grénus 5. Csere: Németh O., Víg (kapusok), Markovics 4, Hornyák B. 1, Tobak 5, Takács V. Vezetőedző: Zdewnko Kordi.

Kiállítások: 6 illetve 4 perc

Hétméteresek: – ill. 3/2

Pados Mónika (a labdával) egy gólja mellett hasznos volt
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egészen bravúros, 27-24-es győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK még ősszel a Kozármisleny vendégeként, azonban a baranyaiak azóta kiegyensúlyozottabban teljesítenek, mint Virincsik Anasztázia lányai. A tabella negyedik helyéről érkeztek a tó partjára, s az első félidőben bizonyította a több meghatározó játékosát még mindig nélkülöző hazai hölgykoszorú, hogy nem verhetetlen a Misleny. Binó Boglárka a vendégek két első támadását is blokkolta, azonban ezt nem tudták kihasználni elől a társak, mert bezavartak a technikai hibák. A Kozármisleny 3-1-es előnyt kovácsolt az első öt percben, amit ledolgozhatott volna a Gárdony, de Czuczu Frida és Hamuth Lili is a kapufát találta el. A hibákból jól indultak ugyan a mislenyiek, de nem tudtak meglépni. Ez volt a Gárdony szerencséje, mert tíz perc alatt mindössze egyszer találtak be a hazaiak, időt is kellett kérni. A taktikai pauza után az egyébként sokat dolgozó, végül nyolc gólig jutó Becséri Kitti törte meg a kínos gólcsendet a 12. percben, 2-5. A tópartiak néhány percig 5-1-es védekezésre váltott, s Binó Bogi is bele-belekapott a lövésekbe, míg Becséri fontos gólokkal kapaszkodott. A hazaiak a 26. percre dolgozták le hátrányukat, a koronavírus-fertőzésből felépül Pados Mónika bombája és Pervein Orsolya találata kellett ehhez, 8-8. A félidő utolsó két percét emberhátrányban töltötte a Gárdony, amiből újabb előnyt kovácsolt a Kozármisleny annak ellenére, hogy Binó hetest is védett, 9-10.

Fordulás után gyorsan fórba került a Gárdony, de ezzel nem tudott mit kezdeni, csak egyenlő létszámnál talált be Vörös Szimonetta, 11-11. A tempót azonban a Kozármisleny diktálta, s a támadásban továbbra is sok hibát vétő ellenfelétől egyre inkább ellépett. 13-18-nál kért újra időt Virincsik Anasztázia, de belenyúlni nem tudott a meccsbe. Ráadásul a vendégkapuba korábbi neveltje, Németh Orsolya érkezett, aki több nagy védéssel demoralizálta a Gárdonyt. Négy gólnál közelebb már nem engedte a Kozármisleny a hazaiakat, s magabiztos győzelmet aratott a 11 bajnoki után hetedik Gárdony felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában