MOl Fehérvár FC II

2021.03.01. 22:08

Fiaskót hozott a tavasz Sóstóra

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában hiába szerezte meg a vezetést a Mol Fehérvár második csapata, a hazaiak egy negyedórás rövidzárlatnak köszönhetően pont nélkül maradtak.

Krebsz András

Nem csak Kövesdi Péter fogott padlót

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mol Fehérvár FC II.–Balatonfüredi FC 1-4 (1-1)

Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk. V.: Sipos Katalin.

Fehérvár II.: Dala – Kojnok, Molnár B., Tóth A., Major – Dinnyés (Tóth T., 60.), Elek – Papp M. (Tóth B., 60.), Horváth B. (Gulyás, 68.), Kövesdi (Hajdinger, 83.) – Molnár M. Vezetőedző: Imrik László.

Balatonfüred: Keserű – Szalai P. (Imre, 77.), Pécseli, Tamás, Tetézi – Géringer (Markó, 77.), Csikós – Bene (Róth, 62.), Schillinger, Bartha (Borgulya D., 83.) – Szabó B. (Pápai, 83.). Vezetőedző: Borgulya István.

Gólszerző: Kövesdi (17.) ill. Bene (26.), Bartha (59.), Schillinger (67.), Tóth A. (75. – öngól).

Az Elek Ákossal a soraiban pályára lépő fehérváriak magukhoz ragadták a kezdeményezést a szikrázó napsütésben: a 13. percben Molnár fejelt nem sokkal a keresztléc fölé, majd kisvártatva a 48-szoros válogatott középpályás életerős löketét védte Keserű. A hazai mezőnyfölény hamar góllá érett, Elek kiugratását követően Kövesdi Péter hat méterről jobbal lőtt a füredi kapuba, 1-0!

Nem csak Kövesdi Péter fogott padlót
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szinte a semmiből érkezett az egyenlítés: Dinnyés vesztett labdát a saját térfelének közepén, az akció végén Bene Zsombor jó 30 méterről óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe, 1-1. A piros-kék együttes beszorította a vendégeket, a 39. percben mégis Dalának akadt dolga, a fehérvári hálóőr egy lapos lövést tolt bravúrral szögletre.

A térfélcsere után Molnár kecsegtető helyzetből elvégzett pontrúgását ütötte oldalra a levegőben úszó Keserű, ezt követően azonban a vendégek percei következtek, bő negyedóra leforgása alatt eldöntötte a találkozó sorsát a Balatonfüred. Bartha Roland egy kipattanót passzolt a hazai hálóba. A 67. percben Schillinger forgolódott a tizenhatos vonalánál, majd senkitől sem zavartatva ballal a jobb alsóba helyezett. Ritkán látható öngóllal növelték előnyüket a fürediek, Tóth Attila nemes egyszerűséggel a kifutó Dala mellett 20 méterről a bal alsóba gurított, 1-4. Csúnyább verésbe is beleszaladhatott volna a Vidi II., az ötödik füredi találattól előbb Dala óriási védése, majd a kapufa mentette meg a piros-kékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában