Frissen Fejérből

2021.03.25. 21:42

Fehérváré a finálé!

A budapesti vk idején szakított időt a hazai és nemzetközi szövetség delegációja, hogy látogatást tegyen Fejérben. Bejelentették, itt rendezik a május 13-tól 16-ig a világkupa-finálét, az olimpia előtti egyik legfontosabb főpróbát.

Horog László

Balról Gallai István, Vörös Zsuzsanna, Bretz Gyula, Klaus Schormann és Tóth István

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hazai szövetség első embere, Bretz Gyula, a főtitkár, Gallai István, valamint a német Klaus Schormann, a UIPM első embere a Budapesten zajló vk-viadalról érkezett csütörtökön késő délelőtt a koronázóvárosba, megtekintették a Volán Fehérvár Börgöndi úti bázisát, majd a Bregyó-közben található atlétikai centrumban – az utóbbi években komoly világeseményen színhelyén – tettek látogatást.

A Volánnál Tóth István, a sportklub elnöke, valamint az öttusázók igazgatója, Vörös Zsuzsanna kalauzolta a vendégeket, akik előbb a lovardánál időztek, majd a lőteret vették szemügyre. Aztán a Bregyó-közbe látogattak, Klaus Schormann bejelentette, májusban Székesfehérvár rendezi a vk-döntőt. Az eseményen jelen volt Bozai István, a Városgondnokság ügyvezető igazgatója, aki elmondta, mindent megtesznek, hogy remek körülmények között fogadhassák a világ legjobb pentatlonistáit.

– Székesfehérvár mindig jó házigazda volt, ez ezúttal sem lesz másként. Nagy hagyományai vannak itt az öttusának, örömmel jövünk ismét ide. Eredetileg Dél-Korea fővárosa, Szöul rendezte volna a viadalt, de az ottani kormány intézkedései miatt lehetetlen a verseny ottani lebonyolítása. Európai helyszín, Magyarország, valamint Székesfehérvár mellett döntöttünk – közölte Klaus Schormann.

Balról Gallai István, Vörös Zsuzsanna, Bretz Gyula, Klaus Schormann és Tóth István
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Volán SC első embere, Tóth István örül, hogy ismét bizonyíthatnak.

– Az igazság az, egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon örülünk, hogy újra bizalmat kaptunk, nagy volumenű versenyt rendezhetünk a hazai szövetséggel karöltve, ugyanakkor sajnálom, hogy vélhetően nézők nélkül kell lebonyolítanunk az erőpróbát, persze ez még változhat. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a korábbi évek hagyományainak megfelelően magas színvonalon rendezzünk ismét. A szakosztály vezetője, az ötkarikás bajnok Vörös Zsuzsanna kiemelte, a döntésben biztosan szerepet játszott, hogy 2017-ben a szintén itt bonyolított junior világbajnokság lett az év legjobb versenye. „Az olimpiai kvalifikáció utolsó előtti versenye lesz, ezt követi a vb Kairóban, majd jön az olimpia. Nagy verseny lesz, a hazai pálya inspirálja a versenyzőinket. A biztonság az elsődleges, a pandémia miatt a lebonyolítása különös terhet ró a városra, a hazai szövetségre és a Volán Fehérvárra, de állunk elébe.

A honi szövetség főtitkára, Gallai István elmondta, 92 férfi és 80 versenyző viaskodik jelenleg Budapesten, májusban Fehérváron, a döntőn mindkét nem legjobb 36 képviselője állhat rajthoz. Súlyos pontokat lehet gyűjteni, amivel a világranglistán közelebb lehet kerülni Tokióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában