foci

2021.03.26. 20:58

Értékes lehet még ez az egy pont

A lengyelek elleni 3-3-as döntetlennel kezdte a 2022-es katari világbajnokságra kvalifikáló selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. Ez az egy pont fontos lehet még.

Ferencz Balázs

Fiola Attila jól futballozott, Lewandowskit kellett őriznie, s adott egy csodás gólpasszt is. A 93. percben kiállították

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

2-0-ra, majd 3-2-re is vezetett Magyarország a lengyelek ellen, így kicsit keserű lehet a magyar labdarúgásért szorítók szája íze az egy pont miatt. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy Lengyelország válogatottja jóval előrébb jár, állandó résztvevője az Európa-bajnokságoknak és a vébéknek. A játékoskeret ­össz­értéke 4 és félszer több, mint a magyar nemzeti együttesé.

– Ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, hazudnék. A mérkőzés előtt azonban simán aláírtam volna a döntetlent – fogalmazott a találkozó után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Fájdalom van bennem amiatt, ami a pályán történt, mert ha kettő nullánál nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor most három pontunk lenne. De még erre is jól reagáltunk. Volt olyan időszaka a válogatottnak, amikor ilyen szituációban veszített volna, ám most tudtuk presszionálni az ellenfelet. Aztán jött még egy súlyos hiba… Egész héten azt szajkóztam, hogy sohase veszítsük szem elől Lewandowskit, különösen a tizenhatoson belül ne! Kétszer lőtt kapura, az egyikből gól született. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, nem vagyunk jelenleg az ő szintjükön. Ha nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont.

Fiola Attila jól futballozott, Lewandowskit kellett őriznie, s adott egy csodás gólpasszt is. A 93. percben kiállították
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Marco Rossi többet várt a középpályától, de Szalai Ádámot és Sallai Rolandot dicsérte.

– A magyar válogatott nem is ellenem meg a két öcsém ellen játszott, helyén kell kezelni az ellenfél értékét. Nem váltunk attól brazilokká, hogy az elmúlt időkben történelmi sikereket értünk el.

Paulo Sousa nem volt elégedett a pontszerzéssel.

– Többet érdemeltünk volna – vélekedett a meccs utáni sajtótájékoztatóján Paulo Sousa, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya. – Az első félidőben ugyan nem futballoztunk jól, viszont amit a szünet után nyújtottunk, azzal rászolgáltunk volna a győzelemre. Fantasztikus mentalitás jellemezte a csapatot, a játékosok végig hittek abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, sajnálom, hogy végül nem sikerült.

A magyar csapat vasárnap 20.45 órakor az Angliától elszenvedett 5-0-s vereséggel rajtoló San Marino vendége lesz. Majd aztán március 31-én Andorrában lép pályára a válogatott. Andorra a nyitófordulóban 1-0-ra kapott ki Albániától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában