röplabda

2021.03.08. 21:29

A rájátszásba ütötték magukat

Bár több kulcs­embere hiányzott a MÁV Előre-BERICAP női röplabdacsapatának, Farkas Mihály tanítványai így is teljesítették a célt, és megnyerték az NB I alapszakaszát, bár a 13. fordulóban szoros meccsen kikaptak a TFSE-től.

Káldor András

Azért dolgoztak egész évben, hogy elérjék a rájátszást

Fotó: a klub

MÁV Előre-BERICAP–TFSE 2:3 (-18, 26, -23, 17, -6)

Gárdony, zárt kapuk.

Vezette: Selega, Sántosi.

MÁV Előre-BERICAP: Sólyom, Hackl, Ancsin, ­Haase, Kiss A., Szilágyi. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Borostyán, Hizsnyai-Zolnai. Vezetőedző: Farkas Mihály.

TFSE: Spaethling, Benedek, Nagy V., Radomszki, Budaházy, Kökény. Csere: Boller (liberó), Halla, Czakó, Villányi. Vezetőedző: Csépke Gábor.

Sokáig úgy tűnt, az elsőségről dönt majd a vasárnapi bajnoki mérkőzés az alapszakasz zárófordulójában, végül azonban nem maradt tétje a tabellán első házigazda és harmadik fővárosiak összecsapásának, mivel a vendégek egy nappal korábban a Derecske együttese ellen vereséggel zártak. A vendégek által 3:2 arányban megnyert találkozón az egy héttel ezelőtti bajnokihoz képest is szokatlan felállásban kényszerült pályára lépni a Loki, mert sem a korábban megsérült Iva Durdanovic, sem a héten térd­sérülést szenvedő Sebestyén Flóra nem állt Farkas Mihály vezetőedző rendelkezésére.

Azért dolgoztak egész évben, hogy elérjék a rájátszást
Fotó: a klub

– Eldőlt, hogy nincs tétje ennek a mérkőzésnek. Így felszabadultan tudtunk játszani, még ebben a teljesen felforgatott összeállításban is. Örülök, hogy ebben a rendszerben szetteket tudtunk nyerni, csak dicséret illeti a lányokat a teljesítményükért – mondta a fehérváriak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában