Nagy lett a különbség

2021.03.05. 22:29

A 4. helyet még megszerezheti az AV19 a felsőházban

Elégtételt vett a Salzburg a Hydro Fehérvár AV19-en. A házigazdák 24 gólt kaptak utolsó három hazai meccsükön. A rájátszásra fel kell javulni!

Németh Krisztián

A kék mezes Fehérvár csak helyzetekig jutott, a gólokat a Salzburg szerezte

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A középszakasz java részében nyújtott mérsékelt teljesítménnyel és a bécsi 6-1-es győzelemmel együtt a péntek esti derbi előtt még a felsőház harmadik helyében is reménykedhetett a Hydro Fehérvár AV19. Ehhez persze hatpontos záró hétvégére (és más csapatok számunkra kedvező eredményeire lett volna szükség). Már a Salzburg elleni meccs legelején kezdett füstbe menni a terv.

Egy perc után Hári János ziccerénél elégedetten csettinthettünk, ám hamar lehűtötte a kedélyeket a Salzburg a másfél perc alatt szerzett két góllal. Előbb szólója végén Rick Schofield verte be az elsőt, majd Peter Hochkofler értékesített egy kapusról kipattanó korongot, 0-2. Nem ilyen startra számítottunk, de az AV19 javuló játéka biztatónak hatott. De a „bikákra” nem volt ellenszer az első harmadban, Austin Ortega felbőrözte Janus Jaroslav kapust, 15 percnyi játék után ez állt az eredményjelzőn: 0-3. A középső harmadban sokáig nem igazán jutott el a fehérváriak kapujáig a vendég legénység, de elég volt két emberelőnyös sansz nekik, hogy tovább növeljék az előnyt.

Dominique Heinrich, majd a 32. percben Rick Schofiled mattolta Janust, 0-5. A szlovák kapus, ahogy a legutóbbi Bolzano elleni derbit, úgy ezt sem játszotta végig. Kornakker Dániel váltotta.

A kék mezes Fehérvár csak helyzetekig jutott, a gólokat a Salzburg szerezte
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hogy mit érezhetett a Salz­burg 2020. december 21-én az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban? Azt, amit a házigazda péntek este. A záró­harmadban egy letámadás végén jött a hatodik Peter Hochkkofler révén, kisvártatva ismét tőle (mesterhármast szerzett) emberelőnyben a hetedik, 0-7. Nagy lett a különbség.

Nem csak a lőtt gólok számában, hanem az alapszakaszhoz viszonyítva a meghatározó együttesek és az AV19 között. Eltűnni látszik a differencia. Hári Jánosék küzdöttek a szépítésért a becsületgólért, de ezen a találkozón ez sem jött össze.

A Salzburg befejezte a középszakaszt, biztosan harmadik a felsőházban. A fehérváriak sorsa még nyitott, ha el akarják érni a pályaelőnyt jelentő negyedik helyet, nyerniük kell vasárnap Klagenfurtban. De ehhez az is kell, hogy a Bécs kikapjon Bolzanóban, vagy túlórában dőljön el a meccs.

Jegyzőkönyv

Hydro Fehérvár AV19–RB Salzburg 0-7 (0-3, 0-2, 0-2)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fichtner, Zrnic, Hribar, Riecken.

Fehérvár AV19: Janus (Kornakker) – Campbell, Stipsicz, Kuralt, Hári, Hargrove – Horváth M., Caruso, Petan, Bartalis, Erdély – Szabó D., Geiger, Sárpátki, Sarauer – Mihály, Lahti, Szabó B.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Salzburg: Lamoureaux – Pallestrang (1), Heinrich 1, Skille, Schofield (1), Raffl (1) – Joslin, Espeland (2), Ortega 1 (1), Rauchenwald, Baltram 1 – Zündel, Schreier, Hughes (1), McIntyre, Huber – Urbom, Pilloni (2), Hochkofler 3, Varejcka (1), Harnisch (1). Vezetőedző: Matt McIlvane.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Kapura lövések: 22-38

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában