női kézi

2021.02.17. 20:09

Visszatért Szerbiából Piller Kármen

Három térdszalagszakadás után sem adta fel Piller Kármen, aki a nyáron Szerbiába, a ZORK Jagodina együtteséhez szerződött az Alba FKC-tól. A közelmúltban tért haza, és a Pázmánd-Gárdony NB I/B-s együttesénél folytatja, kölcsönben.

Horog László

Piller Kármen (kékben) gólt szerez az egyik szerb bajnokin

Fotó: ZORK Jagodina

– Nyolcévesen kezdtem kézilabdázni Fehérváron, anyukám vitt el az első edzésre. Utánpótlás-válogatott nem voltam, a felnőtt csapatban 16 évesen mutatkoztam be, a legjobb meccsem Fehérváron a BL-győztes Győr elleni derbi volt két éve, hazai pályán. Nem sok góllal kaptunk ki, az atmoszféra remek volt, és fantasztikus érzést jelentett, hogy ilyen kaliberű játékosok ellen játszhattam – mondja Piller Kármen.

Szerbiában a legjobb meccse pedig a kupadöntő volt szeptember végén, a ZORK Jagodinával megnyerték a finálét.

– Nagyszerű volt végre tétmeccsen is jól játszani, ráadásul fontos szerephez jutottam, végig számítottak rám. Előzőleg nehéz időszakon mentem keresztül, folyamatosan bajlódtam a térdemmel. Az első fehérvári felnőtt szezonomban kezdődött a kálváriám. Akkoriban az utánpótlásban is játszottam, Dunaújvárosban a felnőtt bajnoki előtt rendezett ifimeccsen szakadt el először a jobb térdem. Összesen háromszor bajlódtam ezzel, pokoli időszak volt, de mindig bíztam a visszatérésben. A tavalyi szezonban szakadt el utoljára a keresztszalagom, a szezon végére teljesen felépültem, és maximális terheléssel kezdhettem az új idényt.

Piller Kármen (kékben) gólt szerez az egyik szerb bajnokin
Fotó: ZORK Jagodina

A szerb Jagodina csapatához igazolt, legutóbb ők nyerték a bajnokságot, élcsapatnak számítanak a ligában. Ugyanolyan ambíciók és elvárások voltak az együttesnél, mint tavaly, így a bajnokság megnyerése és a kupagyőzelem.

– A menedzserem segítségével kerültem a csapathoz. Olyan gárdát kerestünk, ahol megfelelő játékidőt kaphatok, szerencsére a lányok az edzővel együtt jól fogadtak. Sokat játszottam, igyekeztek beépíteni a csapatba, annak ellenére, hogy irányítók esetében ez nehezebb. Néhány monte­negrói volt még a csapatban, de ők egy nyelvet beszélnek a szerb játékosokkal, így igazi külföldinek csak én számítottam. Környezetváltozásra volt szükségem, úgy gondolom, jó lehetőséget adott, hogy új embereket, kultúrát és kézilabdát is megismerhessek. Azt hiszem, ez a pár hónap mindenképpen előrelépésnek tekinthető. A szerb bajnokság gyengébb a magyarnál, kevesebb külföldivel, több fiatallal. Teljesen más a játék. A térdem szerencsére tökéletes állapotban van, azóta nem volt vele problémám. Nemrég edzésen elszakadt a bokaszalagom, de szerencsére ez nem mondható komolyabb sérülésnek.

Pillert az Alba adta kölcsön a déli szomszédhoz, természetesen szeretne a hazai élvonalban játszani, ám mivel jelenleg a pandémia miatt korábbról elhalasztott bajnokik pótlása zajlik – anno ezekre nem nevezték –, pályára lépni nem tud az NB I-ben.

– Jelentős meccskiesésem lett volna, ezért úgy döntöttem, hogy a játéklehetőség miatt másodosztályba, Gárdonyba igazolok. Pozitívan állok az új kihíváshoz, itt is vannak erős csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában