Elúszott az aranyhajó

2021.02.07. 20:27

Valamivel jobban focizott, de nem volt veszélyes a Vidi

Kérdések sora vezette fel a tavasz rangadóját. Képes-e felnőni a szintén aranyról álmodó Mol Fehérvár FC a Ferencvároshoz; érdemes-e még egyáltalán diskurálni a bajnoki címről; tudja-e kezelni a csapat a legégetőbb problémát: képes-e még gólhelyzetek kialakítására? Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Ferencváros vendégeként kellett válaszokat keresni.

Ferencz Balázs

Nem állt fel a padlóról a MOL Fehérvár FC, s gyakorlatilag kiszállt az aranyversenyből

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap este fél hétre, mikor elindult a labda a tavasz rangadóján, már nem a Vidi volt a tabella második helyén. Hogy a forduló végére visszaálljon a rend, a Ferencváros ellen kellett pontot, vagy pontokat szereznie a Mol Fehérvár FC-nek. Azonban már az összeállításból látni lehetett, hogy Márton Gábor altatni kívánja a Fradit, támadónak közel sem nevezhető kezdőt választott, konkrétan egyetlen csatár sem szerepelt a pályára küldött csapatban... Stopira kisebb sérülés miatt hiányzott a védelemből, míg az egyszem ék szerepét Ivan Petrjaknak kellett eljátszania.

A találkozó előtt több megkérdezett, futballberkekben mozgó és focihoz értő fehérvári is 5-0-s Vidi-diadalt jósolt – hogy a koronázóváros kirakatcsapatának triviális helyzetkomikuma, vagy az örök optimizmus mondatta velük, nagy kérdés. Már a 6. percben beválthatta volna várakozásuk egy ötödét Ivan Petrjak, aki szép passzolgatás után Aleftől kapott remek labdát, 7 méterről jobbal azonban keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt. Hamar jött a válasz, Emil Rockov vétett nagyot, odaadta a labdát Bolinak, majd javított is, a norvég csatár kétméteres löketét védte bravúrral. A 11. perc végén már csak belekapni tudott Uzuni pöccintésébe, Sigértől kapott nagy labdát az albán válogatott csatár, 1-0. Nem vett vissza a lendületből a Fradi, még akkor sem, mikor a piros-kékek letámadással próbálták megzavarni őket. Példa erre Boli sarkazós indítása Tokmac felé, akit Rus csak sárga lapot érően tudott megállítani.

Nem állt fel a padlóról a MOL Fehérvár FC, s gyakorlatilag kiszállt az aranyversenyből
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Kiegyenlítettebbé vált aztán a játék, azonban felépített támadást továbbra sem volt képes vezetni a Vidi, a 31. percben Nego úgy durrantott a kapu fölé 17 méterről, hogy labdát szerzett egy hazai védőtől. Fiola harcosságát és Bamgboye lendületét dicsérte, hogy a nigériai 15 méterről tüzelhetett a kapu fölé. Egyre többször került a ketrec elé a Vidi, Houri szabadrúgása nyomán Pinto 2 méterről, estében tévesztett célt. Kapustornáztatásban a Fradi volt jobb: a szünet előtt Heister robogott fel a bal oldalon, s kemény lövését Rockovnak kellett vetődve szögletre ütnie.

 

Fordulás után sokáig mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, nem találtak fogást, mígnem Bolit szolgálták ki egy pöccintésre, de Rockov nyerte a párharcot. Márton Gábor a 60. percben cserélt, a védő Bolla helyett Nikolics érkezett, s ez átszervezést is igényelt. Ám alig, hogy belerázódott volna a Vidi, Nguyen Tokmac lépett ki kontrából, s 17 méterre a kaputól be is verte a szólót, 2-0. A 69. perctől Rus második sárgája után már emberhátrányban is játszott a Vidi, így esélye sem maradt a talpra állásra. Ennek ellenére a hajrában Nikolics álompasszával lépett ki Bamgboye, de ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé lőtt...

Egy fontos választ megadott a névleges rangadó: ezt a bajnokságot is a fehérváriakra már 16 pontot verő Fradi nyeri.

Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Bp., Groupama Aréna, nézők nélkül. V.: Berke B. (Szalai, Vígh-Tarsonyi)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 85.) – Haratin (Vécsei, 85.), Sigér (Laidouni, 69.), Somália – Uzuni (Isael, 80.), Boli, Tokmac (Mak, 80.). Vezetőedző: Szergej Rebrov.

Fehérvár: Rockov –Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Muszliu, Fiola – Alef, Pinto – Nego, Houri (Hangya, 73.), Bamgboye – Petrjak. Edző: Márton Gábor

Gól: Uzuni (11.), Tokmac (61.)

Sárga lap: Uzuni (22.), Haratyin (64.) illetve Fiola (3.), Rus (17., 69.) Kiállítva: Rus (69.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában